Review Jabra Sport Coach

Review-Jabra-Sport-Coach-3Als de zomer dichterbij komt gaan mensen steeds meer sporten om dat ideale figuur te krijgen die zij in de warme periode graag willen showen. Nu is de zomer alweer voorbij, maar dat betekend niet dat iedereen weer stil moet gaan zitten. Juist nu moet je fit blijven en dat figuur in vorm proberen te houden. Het kan helpen om een coach in de armen te nemen, maar dat kost veel geld. Jabra komt met een veel goedkopere oplossing. De Sport Coach draadloze oortelefoon.

Inhoud
Review-Jabra-Sport-Coach
In de stevige verpakking, valt de Sport Coach onmiddellijk op. Wij hebben de rode versie, maar je kunt ook kiezen voor een blauwe of een gele versie van de Sport Coach. Uiteraard kun je met de beknopte handleiding meteen aan de slag. Een OTG-kabel is meegeleverd om de oortelefoon op te laden. En zoals gebruikelijk bij Jabra producten, zit ook hier een opbergetuitje in. In het etuitje zit nog weer een zakje met enkele EarGels en EarWings.

Kwaliteit
Je mag er bij Jabra producten van uitgaan dat de producten altijd van zeer goede kwaliteit zijn. Zo ook bij de Sport Coach. De bouw van deze oortelefoon is zeer goed en het geheel zit stevig in elkaar. De knoppen werken goed mee en geven het gevoel dat je met een hoogwaardig apparaat aan het werk bent.

Review-Jabra-Sport-Coach-4

In de Sport Coach zit een bewegingssensor die kan meten hoe snel je loopt of rent, hoeveel stappen je doet, welke afstand je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbrandt. In combinatie met de Sport Coach app kun je hiermee allerlei oefeningen doen. De app werkt zeer goed en de oefeningen zijn divers. Behalve rennen, lopen en fietsen, kun je ook crosstrainingen doen. Vooral bij dit laatste had de bewegingssensor veel meer gebruikt mogen worden. Hierover later meer.

Het belangrijkste van de Sport Coach is natuurlijk de muziekfunctie. Door de oortelefoon te koppelen met je smartphone, via Bluetooth of NFC, kun je heerlijk genieten van al je favoriete muziek. Het geluid is helder en zuiver. Ook het volume kan lekker hard, zodat de oortelefoon ook geschikt is om in luidruchtige omgevingen te gebruiken. Helaas is de bass niet zo heel erg goed. Niet dat het geluid kraakt hoor, maar het is meer een gebrek aan duidelijke bass. En dat is jammer.

Review-Jabra-Sport-Coach-1

De batterij in de Sport Coach is natuurlijk een heel kleintje. Toch houdt de oortelefoon het maximaal 5,5 uur uit. Dat betekend dat de Sport Coach het makkelijk uithoudt tijdens je workout, maar als je de hele dag muziek wilt luisteren, dan zul je de Sport Coach tussendoor even opnieuw moeten opladen. Houdt er dan rekening mee dat het volledig opnieuw opladen ongeveer 2 uur duurt. Een paar uur muziek lukt dus prima, maar wil je een hele werkdag lang genieten van de Sport Coach dan zal je dus een pauze moeten inlassen.

Het bedienen van de Sport Coach is zeer eenvoudig. De handleiding is al duidelijk genoeg, maar je kan ook zonder handleiding prima uit de voeten. De verschillende knoppen wijzen namelijk vanzelf. De belangrijkste knoppen zijn de aan-knop en de volume-knoppen. Wil je de Coach-functie gebruiken, dan is het misschien wel handig om de handleiding even raad te plegen. Het is niet ingewikkeld om de Coach-functie te bedienen, maar je moet net even weten wanneer je een enkele druk moet geven, en wanneer je de knop wat langer in moet houden. Al met al is de Sport Coach best gebruiksvriendelijk.

Jabra-Sport-Coach

Om ervoor te zorgen dat de oortelefoon lekker in je oor zit, heeft Jabra er een setje met EarGels en EarWings bij geleverd. Net als bij bijvoorbeeld de Sport Pulse, kun je met deze onderdelen de juiste grootte voor je oor kiezen. Heb je kleine oortjes dan kun je dus voor de kleine maat EarGels en EarWings gaan. Maar dit is geheel afhankelijk van wat jijzelf lekker vindt zitten. Het gaat erom dat de Sport Coach niet zomaar uit je oor valt tijdens het sporten. Ook moet de oortelefoon natuurlijk lekker en comfortabel in je oor liggen. Op dat gebied scoort de Sport Coach zeker weten, want zelfs bij mensen waar oortelefoons doorgaans niet goed blijven zitten, zit de Sport Coach juist wel goed en stevig in hun oor.

Sport Life App
Met de Jabra Sport Life app kun je allerlei trainingen doen. De Sport Coach geeft aan hoe ver je bent en wat de volgende oefening is. Zo kun je kiezen uit oefeningen als rennen, fietsen, wandelen, spinning en meer. Zit je op fitness, dan kun je de app ook gebruiken. Je kunt namelijk uit een handvol voorgeprogrammeerde fitness oefeningen (circuits) kiezen. Ook kun je je eigen circuit samenstellen. Bij de cross-training heb je de keuze uit een zeer uitgebreide lijst met kracht-, en uithoudingstrainingen. Op die manier kun je de perfect training creëren.

Review-Jabra-Sport-Coach-5

De oefeningen die je doet, zijn veelal voorgeprogrammeerd. De oefening duurt dan een tiental seconden. De fitness oefeningen bestaan vaak uit een serie handelingen, bijvoorbeeld 20 push-ups. Met de bewegingssensor in de Sport Coach oortelefoon, zou je verwachten dat die push-ups geteld kunnen worden. Helaas gebeurt dit niet en daarom wordt de sensor niet ten volste benut. Het zou dan mooi zijn als de Sport Coach je aan kan moedigen om de laatste paar push-ups te doen. Op dit moment moet je echter zelf tellen hoever je bent en als je klaar bent voor de volgende opdracht, moet je een knop op de oortelefoon indrukken.

De app is zeer uitgebreid en biedt genoeg diversiteit. Als een training wordt gestart, wordt er automatisch muziek gestart die op de achtergrond afspeelt. De Sport Life app is gebruiksvriendelijk en werkt uitstekend. Deze app maakt de Sport Coach een compleet product, al is er ruimte voor verbetering.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De Jabra Sport Coach oortelefoon is een hoogwaardig product. De bouwkwaliteit is uitstekend en de geluidsproductie van de speakertjes evengoed, al mist er een duidelijke bass. De setjes meegeleverde EarGels en EarWings zijn een grote plus. Het opbergetuitje maakt het product af. De batterijduur is lang genoeg voor tijdens trainingen, maar als je de hele dag simpelweg muziek wil luisteren, moet je er rekening mee houden dat je de Sport Coach tussendoor moet opladen.

Het coach-gedeelte van deze oortelefoon (in combinatie met de app), is misschien net voldoende om je te motiveren meer te gaan sporten of nog beter je best te doen. Op z’n minst geeft de Sport Coach feedback over je voortgang. Tijdens cross-training had de bewegingssensor beter geraadpleegd kunnen worden, om op die manier het hele trainingsprogramma automatisch te laten verlopen. Dan zou je echt volledig op het sporten kunnen focussen.

De producten van Jabra zijn nooit goedkoop en dat is jammer. De uitstekende speakers en oortelefoons die het bedrijf maakt, wil je namelijk stuk voor stuk kopen. Zo goed zijn ze. De Sport Coach is ook weer zo’n hebbeding. Toch is er altijd iets wat beter kan. Juist bij de Sport Coach zou je misschien een hartslagmeter verwachten (maar daar is dan de Sport Pulse voor). Misschien kan Jabra in de toekomst een soort super oortelefoon maken die de Pulse en Coach met elkaar combineert.

Voordelen

  • mooi design
  • zeer comfortabel in de oren
  • uitstekende geluidskwaliteit
  • uitgebreide sport app
  • opbergetuitje

Nadelen

  • niet goedkoop
  • coach kan intelligenter (gebruik bewegingssensor)
  • batterijduur
  • meer bass is welkom

Prijs: €149,99 via Jabra

Meer info: Jabra Sport Coach

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.