Review Divoom AuraBulb

Review-Divoom-AuraBulbVeel bluetooth speakers zijn simpele rechthoekige blokken. Om op te vallen zul je als fabrikant iets unieks moeten verzinnen op het gebied van vormgeving. In plaats van een blok, kun je voor een ronde speaker gaan bijvoorbeeld. Maar ook in die vorm zijn er al veel meer speakers van op de markt. Divoom heeft bedacht om een speaker te fabriceren die wel die ronde vorm aanneemt, maar dan op een speciale manier. In de vorm van een lamp. Zodoende geeft deze speaker ook nog licht, in honderden kleuren. Dus is deze speaker omgedoopt tot de AuraBulb. TelecomTelecom was zo vriendelijk om ons deze muzieklamp te laten reviewen.

Inhoud
Review-Divoom-AuraBulb-1
Als je de verpakking met magnetische sluiting opent, zie je direct de AuraBulb liggen. Eronder ligt nog een handjevol extra’s. Zo vindt je er een micro-USB naar USB-kabel om de AuraBulb mee op te laden. Ook zit er nog een AUX-kabel bij en een handleiding om je op weg te helpen met de verschillende functies.

Bouw en uiterlijk
De AuraBulb is zeer degelijk gebouwd. De vormgeving doet denken aan zo’n lamp die aan de zijkant van je huis hangt en aangaat als er beweging wordt geregistreerd. De AuraBulb die wij hebben ontvangen heeft een zwart speakergedeelte. Er is ook een witte uitvoering. Dit speakergedeelte is van metaal en voelt stevig aan. Aan de onderkant zit een rubberen schijfje, zodat de speaker goed blijft staan en niet zomaar wegglijd. Het bovenste gedeelte van de AuraBulb is geheel van rubber en is een soort sok die om de subwoofer zit. Door deze rubberen bol, heeft de AuraBulb het uiterlijk van het bekende peertje, maar dan een stuk groter.

Review-Divoom-AuraBulb-4

Rondom de speaker zitten een aantal knoppen. Zo is er een aan/uit-knop, volume-up/down knoppen, een play/pauze-knop en de lampknop. Aan de andere zijde zit een AUX-ingang en een micro-USB ingang. De rubberen bol kan van de speaker afgehaald worden. Je houdt dan een compacte speaker met subwoofer over die gemakkelijk in één hand past. Zonder de rubberen bol is de speaker ook best mooi om te zien, al verliest ‘ie hiermee z’n unieke uiterlijk.

Review-Divoom-AuraBulb-5

De AuraBulb kun je eenvoudig via Bluetooth met je smartphone of tablet verbinden. Net als bijna elke andere draadloze speaker, levert dit geen problemen op. Een indicatielampje en een geluidje geven aan dat de AuraBulb aan is en verbonden is met een Bluetooth apparaat. Met een bereik van tien meter kun je je smartphone gerust in je broekzak meenemen, terwijl je door je huis loopt. De verbinding zal niet zomaar verbroken worden.

Lamp en speaker
Behalve de uitstraling, is ook de lichtfunctie uniek aan deze Divoom AuraBulb. Met de lampknop kun je verschillende standen selecteren. Zo kun je de lamp gewoon aan doen en op één kleur houden. Of je kiest voor de regenboogoptie waarbij de lamp steeds langzaam in een andere kleur veranderd. Maar je kunt de lamp ook laten flitsen, of een soort hartslag na laten bootsen of doen alsof het een flikkerend vlammetje van een kaars is.

Met de bijbehorende app voor je smartphone of tablet kun je nog specifieker je favoriete kleur kiezen. De app heeft bovendien een ingebouwde muziekspeler, maar je kunt uiteraard ook de muziek-app van je smartphone of tablet gebruiken. Je kunt de AuraBulb ook gebruiken als wekker of timer. Zo kun je de wekkerfunctie gebruiken om je wakker te maken met jou favoriete kleur en muzieknummer. De app werkt goed en heeft een leuke set aan verschillende functies. De app is geschikt voor zowel Android als iOS en dat is zeker een plus.

Review-Divoom-AuraBulb-2

De speaker produceert uitstekend geluid voor zo’n handzaam apparaatje. Er zit een behoorlijke bass in, maar die komt op mij over alsof ‘ie wat overheersend is. Toch gaat het geluid niet kraken als je het volume vol open zet. En als de AuraBulb dan op z’n hardst staat, zorg er dan voor dat er een fantastisch nummer klinkt, want het geluid kan echt lekker hard. Op feestjes dus ideaal. De batterij gaat zo’n 5 uur mee. Hiermee is het niet een speaker met de beste batterijduur, maar voor een avondje met muziek, moet het genoeg zijn.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De AuraBulb van Divoom is een unieke draadloze speaker. Dit komt met name door z’n uiterlijk, maar ook de lampfunctie zorgt ervoor dat de ogen op dit apparaat zijn gericht. Met de app kan je de speaker en lamp eenvoudig bedienen. De extra functies als wekker en timer zijn mooi meegenomen. Ook de speaker is zeer goed, maar de bass lijkt wat teveel aanwezig, waardoor de normale geluiden iets op de achtergrond raken.

Review-Divoom-AuraBulb-3

En hoewel de batterijduur prima genoeg is voor tijdens feestjes, had ik liever gehad dat de AuraBulb het een paar uur langer uit had gehouden. Voor een speaker van dit formaat komt er goed geluid uit en is de lampfunctie een vrolijke toevoeging. Bovendien is deze muzieklamp met zijn uiterlijk en vele kleurweergaven een echte eyecatcher en zijn geld meer dan waard.

Voordelen

– unieke vormgeving
– stevige bouw
– goedwerkende app
– veel kleurweergave mogelijkheden
– vrij goed geluid

Nadelen
– bass wat te overheersend
– telefoongesprekken zijn niet heel helder
– batterijduur aan de korte kant

Prijs: €59 bij TelecomTelecom.nl

Mocht je de AuraBulb willen kopen, dan krijg je van TelecomTelecom €5 korting. Speciaal voor alle Androidics-lezers. Gebruik de volgende code om de korting te ontvangen op je bestelling: KortingAndroidics15. De korting is geldig tot en met 02-10-2016 op een bestelling met een minimale waarde van €15,00.

Meer info: de website van TelecomTelecom en de productpagina van de Divoom AuraBulb

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.