Ninebot Mini: Met Smartphone Bestuurbare Elektrische Scooter Van Xiaomi

Xiaomi-Ninebot MiniDe Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft een elektrische scooter gepresenteerd dat veel weg heeft van de bekende Segway. De zogeheten Ninebot Mini is echter een stuk kleiner en kan worden bestuurd met een smartphone.

De kleine elektrische scooter wordt gemaakt door Ninebot, een Chinese fabrikant die eerder dit jaar de Amerikaanse Segway overnam. Xiaomi heeft in dit bedrijf geïnvesteerd en heeft nu in samenwerking met het bedrijf de Ninebot Mini gepresenteerd. De Ninebot Mini heeft een maximum snelheid van 16 kilometer per uur en kan na één oplaadbeurt 22 kilometer afleggen.

De Ninebot Mini houdt zichzelf in balans en is voorzien van een steunpilaar voor je benen. De scooter kan met de benen worden bestuurd, maar ook met behulp van een smartphone. Het is echter nog niet duidelijk hoe de smartphone besturing precies werkt.

In China krijgt de Ninebot Mini een adviesprijs mee van 1999 yuan, omgerekend ongeveer 280 euro. Het is nog niet bekend of de Ninebot Mini ook buiten China zal worden verkocht.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.