Review XB102 Power Bank 15.000 Free

Review-XB102-Power-Bank-15.000-Free-2Stel, je hebt een smartphone, tablet en smartwatch. Die moeten allemaal een keer weer opgeladen worden. Er is geen stopcontact in de buurt om die apparaten te kunnen opladen. Wat nu? Dan zorg je dat je een power bank bij de hand hebt. Eentje met een hoge capaciteit om al je apparaten mee op te kunnen laden. Maar, zowel je smartphone als je tablet en je smartwatch moeten onmiddellijk worden opgeladen, want de batterij van alle drie deze apparaten is nagenoeg leeg. Dan zou je dus drie power banks met je mee kunnen nemen, maar dat is niet bepaald praktisch. Dus is er een oplossing, bedacht door Xtorm, in de vorm van de XB102 Power Bank. Deze power bank is voorzien van een hoge capaciteit en de mogelijkheid om maarliefst drie apparaten tegelijk op te kunnen laden. En onder het mom, het oog wil ook wat, zit je bij deze XB102 ook goed.

Inhoud
Review-XB102-Power-Bank-15.000-Free
Dit Nederlandse product komt in een doosje met wit en (hoe kan het ook anders) oranje kleuren. De XB102 Power Bank 15.000 Free is te bewonderen achter een raampje. Ook meegeleverd is een micro-USB kabel, een handleiding en een opberghoesje.

Design en kwaliteit
Wat meteen opvalt bij het bekijken van de XB102 Power Bank 15.000 Free is het design. Meestal zijn power banks niet de meest opvallende of mooie verschijningen, maar deze mag er best wezen. Net als in de verpakking, komen ook hier de kleuren wit en oranje weer terug. De onder-, en bovenkant zijn grijs en voelen rubberachtig aan. De zijkanten zijn van wit plastic. In het design zit een oranje USB-kabel weggewerkt, waarmee de power bank opgeladen kan worden.

Review-XB102-Power-Bank-15.000-Free-4

Op de bovenkant zit een zeer degelijk aanvoelend knopje om de power bank mee aan en uit te zetten. Aan de zijkant zitten vier lampjes die aangeven hoe vol de power bank nog is. Zo zou bij vier lampjes de batterij 75 tot 100% vol zitten, bij drie lampjes 50 tot 75%, bij twee lampjes 25 tot 50% en bij één lampje 0 tot 25%. Dit zijn nogal ruime marges. Alle vier de lampjes aan betekend dus niet dat de XB102 Power Bank 15.000 Free volledig opgeladen is. Dit had misschien wat nauwkeuriger gemogen. Desnoods met tien kleine indicatie lampjes, waarbij elk lampje 10% batterijlading voorstelt.

Review-XB102-Power-Bank-15.000-Free-1

Aan de voorkant zitten de aansluitingspunten. Zo kun je hier een micro-USB kabel aansluiten om de power bank via het stopcontact op te kunnen laden. Maar er zijn ook drie OUT-poorten om apparaten mee op te kunnen laden. De XB102 Power Bank 15.000 Free voelt zeer stevig aan en straalt kwaliteit uit. Zelfs de aan/uit-knop voelt kwalitatief zeer goed aan. Met een gewicht van ongeveer 300 gram is deze power bank dan wel wat aan de zware kant.

3 apparaten tegelijk
Zoals al eerder is gezegd, heeft deze XB102 Power Bank 15.000 Free de unieke eigenschap om drie apparaten tegelijk op te laden. Je kunt dus echt je smartphone, tablet en smartwatch alledrie op hetzelfde moment en door hetzelfde apparaat opladen. Deze power bank heeft namelijk een capaciteit van 15.000 mAh. Dat is meer dan genoeg om je smartphone zo’n vijf keer op te kunnen laden of een smartwatch een stuk of 50 keer.

Review-XB102-Power-Bank-15.000-Free-3

De XB102 Power Bank 15.000 Free is ook zeer krachtig. Zo is de power bank voorzien van 5V/3A output. Dit houdt in dat de power bank je smartphone zo’n drie keer sneller oplaadt dan via het stopcontact. Dat is natuurlijk zeer gunstig als je in korte tijd je batterij zoveel mogelijk op wil laden. Nu hoef je natuurlijk ook niet perse drie apparaten van jezelf op te laden. Als je met meerdere mensen bent, kun je uiteraard ook van drie personen hun smartphone opladen. De keuze is aan jou.

Zijn je apparaten voorzien van genoeg energie, dan kun je de XB102 Power Bank 15.000 Free opbergen. Om het mooie design een beetje te beschermen, heeft Xtorm er een handig opberghoesje bij geleverd. De power bank schuift hier gemakkelijk in en er is ook nog wel ruimte over voor de eveneens meegeleverde micro-USB kabel. Dit hoesje is handig, maar de kwaliteit laat iets te wensen over. Het hoesje is gemaakt van een soort vilt en is erg dun. Hij valt natuurlijk niet direct van ellende uit elkaar, maar het is geen hoesje om levenslang te gebruiken.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De XB102 Power Bank 15.000 Free is een zeer mooie power bank. Het is dan ook wel terecht dat Xtorm, dat onderdeel is van A-Solar, de Reddot Design Award 2015 heeft gewonnen. Het product ziet er goed uit en voelt ook goed. De kwaliteit van deze power bank is hoog. Bovendien is het een uitermate functionele power bank, dankzij de optie om drie apparaten tegelijk op te kunnen laden.

Review-XB102-Power-Bank-15.000-Free-5

Het gewicht is wat aan de hoge kant en de led-indicatie had wat nauwkeuriger gemogen. Het opberghoesje is handig, maar niet van al te beste kwaliteit. Toch zijn deze nadelen niet iets om al teveel kopzorgen van te krijgen. Ze wegen namelijk niet op tegen de voordelen. Uiteindelijk krijg je tenslotte een zeer krachtige power bank, waarmee je zeker weten meerdere apparaten kan opladen. Er zijn veel Power Packs met een veel lagere prijs te verkrijgen, maar de €79 die voor de XB102 Power Bank 15.000 Free betaald, is z’n geld meer dan waard.

Voordelen

  • stevig en degelijk materiaal
  • handig opberghoesje
  • drie apparaten tegelijk opladen
  • zeer hoge capaciteit
  • apparaten worden snel geladen

Nadelen

  • vrij zwaar
  • kwaliteit opberghoesje kan beter
  • led-indicatie is niet heel nauwkeurig
  • prijs is aan de hoge kant

Prijs: €79

Meer info: over de XB102 of over andere producten van Xtorm

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.