Review: Tech 21 D3O Impact Snap Case White

Tech21-Case-Review-2
Enkele dagen geleden ontving ik een pakketje van MobielBereikbaar met daarin een case voor de Galaxy SIII van het merk Tech21. De afgelopen dagen is deze case uitvoerig getest en vandaag is hier het oordeel te lezen.

Inhoud
De case heet voluit ’’Tech 21 D3O Impact Snap Case White” en komt geleverd in een doorzichtige plastic box. Op de achterkant van die box staan de eigenschappen van de case. Zo is de case voorzien van de zogenaamde D3O technologie (waarover later meer), dat aan de binnenkant goed te zien is. De verpakking voelt al kwalitatief goed aan en dat gevoel wordt nog eens bevestigt wanneer je de case in je handen hebt.

Tech21-Case-Review-0

De achterkant voelt stevig en tegelijk zacht aan, waarmee het meteen een hoog aaibaarheidsgehalte heeft. De flap aan de voorzijde voelt aan als leer en bedekt het hele toestel goed. De case in dit review is wit, maar is ook verkrijgbaar in het zwart (linkt naar Galaxy S IV case).

D3O technologie

Het bedrijf Tech21 staat bekend om haar sterke, stevige cases, hoesjes en sleeves voor allerlei telefoons van de bekendste merken. Wat de witte Impact Snap Case zo beschermend maakt, is te danken aan de D3O technologie. D3O is een oranje substantie dat aanvoelt als die derrie die je vroeger als kind misschien kocht bij een speelgoedwinkel. Het is plakkerig als je er heel voorzichtig mee omgaat, maar zodra je er meer kracht op uitoefent, wordt het een veel steviger goedje dat eenvoudig op allerlei manieren te vormen is.

Tech21-Case-Review-1

De theorie verklaard dat de moleculen in rust vrij bewegen, maar als er druk op uitgeoefend wordt, vormt het meer een geheel waarbij de moleculen zich met elkaar hechten. Bovendien heeft het materiaal een elastische werking. Draai je het spul in een bal en gooi je het op een tafel, dan zal het als een stuiterbal wegstuiteren. De klap wordt dus opgevangen en verdeeld over het materiaal.

Dankzij die eigenschappen kan D3O gebruikt worden als beschermend middel in bijvoorbeeld cases voor mobiele apparaten. Om een betere indruk te geven van die beschermende kwaliteit is hieronder een filmpje te zien.

Kwaliteit
Het is kinderspel om je telefoon in de case te drukken. Er hoeft niet veel kracht uitgeoefend te worden om de case om de telefoon te laten sluiten. Toch zit de Impact Snap Case er goed strak omheen. Ook is er niet veel moeite nodig om de case weer om de telefoon weg te halen. 

Tegenwoordig heb je vele soorten cases. Met motieven erop of zelfs met gaten erin. Deze case van Tech21 is strak en simpel. Dat geeft het gevoel dat er gefocust is op kwaliteit en duurzaamheid. Vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een vochtige doek. Dat is erg fijn, want op de witte case is elk pluisje en vlekje natuurlijk eenvoudig te zien. 

De flap die over de telefoon heen gaat is in het begin wat stroef, maar zal naarmate de case meer gebruikt wordt, steeds soepeler openslaan. Een mooi voordeel van de Galaxy SIII is het feit dat de telefoon zo dun is. Met deze case wordt het geheel natuurlijk wel een stukje dikker, maar niet overdreven dik. Bovendien zit de case er niet perse voor de sier, maar ter bescherming.

Tech21-Case-Review-3

Het geheel schuift eenvoudig in en uit je broekzak. Je hoeft dus niet te stuntelen om de telefoon uit je broekzak te halen wanneer iemand je belt. Wat wel een nadeel is, hoewel wel een heel klein nadeel, is het feit dat je de volumeknoppen regelmatig indrukt bij het dichtklappen van de flap over het scherm. Persoonlijk doe ik dit namelijk met één hand, waardoor ik dus met mijn vingers tegen de zijkant van de case/telefoon aandruk. Je zult dus eerst je telefoon uit moeten drukken en daarna de flap dicht moeten klappen.

Conclusie (voordelen/nadelen)
Hoewel er een paar nadelen te noemen zijn, wegen ze absoluut niet op tegen de voordelen. De witte case zal sneller vies lijken dan anders gekleurde cases. Bovendien zal een witte case meer het vrouwelijke publiek aantrekken. Daarom is er gelukkig ook nog een zwarte, roze en blauwe variant. Ben je op zoek naar een strakke, stevige en goed beschermende case? Dan zit je met de Impact Snap Case White van Tech21 helemaal goed. En met D3O is je mobiele telefoon extra goed beschermd.

Voordelen:

– stevig, duurzaam en hoge kwaliteit
– mooi strak design
– eenvoudig om de telefoon heen te klikken
– makkelijk schoon te houden
– extra beschermend dankzij D3O technologie
– prettig in gebruik

Nadelen:

– op het wit is elk vuiltje te zien
– maakt het geheel een stuk dikker
– per ongeluk indrukken van de volume-knoppen

Prijs: €34,95 (directe link: D3O Impact Snap Cover Case White/Grey)

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.