Netflix Niet Meer Te Installeren Op Smartphone Met Root-toegang

netflix-logoHet is voor smartphonegebruikers met root-toegang tot hun toestel niet meer mogelijk om Netflix te installeren vanuit de Play Store. Netflix heeft deze nieuwe maatregel doorgevoerd om te voorkomen dat gebruikers films kopiëren of verspreiden.

Netflix heeft de videodienst voorzien van een extra beveiliging die moet voorkomen dat mobiele gebruikers films en series kopiëren of verspreiden. Netflix maakt namelijk gebruik van Google’s DRM technologie (Digital Rights Management), een beveiliging die kan worden gekraakt door apps met root-toegang. Nu Netflix is voorzien van de nieuwere versie van DRM is Netflix gestopt met de ondersteuning van toestellen die zijn “geroot”.

Geavanceerde Android-gebruikers “rooten” hun toestel zodat ze aanpassingen kunnen doen in het besturingssysteem of een alternatieve versie van Android kunnen installeren. Gebruikers met root-toegang kunnen echter ook apps installeren die de beveiliging in apps breekt. Zo zou het mogelijk kunnen zijn om de DRM beveiliging die op films en series zit te kraken waarmee gebruikers deze illegaal kunnen kopiëren.

Gebruikers die Netflix al op hun toestel met root-toegang hebben staan kunnen gewoon gebruik blijven maken van Netflix. Ook is het nog gewoon mogelijk om Netflix vanuit alternatieve bronnen te downloaden en te installeren.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.