Review Teufel Move Pro

Teufel-Move-Pro-review-2Een headset is iets waar wij op de redactie niet zonder kunnen, en voor veel van jullie zal dit ook gelden. Wij hebben daarom ook al regelmatig reviews geschreven over draadloze bluetooth headsets. Een interessante headset die je gewoon moet aansluiten op de 3.5mm headphone jack komen we echter niet zo vaak tegen. Toch zijn ze er wel en daarom kijken we vandaag naar de Move Pro van de Duitse fabrikant Teufel.

Inhoud
Teufel is zeker geen onbekend op de audiomarkt. Zo maakt het bedrijf onder andere kwalitatief goede audio systemen voor de tv. Teufel maakt echter ook kleinere producten zoals headsets en bluetooth speakers voor de smartphone. Wat ons bij het uitpakken van de Move Pro opvalt is dat Teufel net zoveel waarde hecht aan de presentatie van het product als aan de kwaliteit van het product.

Teufel-Move-Pro-review-4

In de verpakking vinden we de Move Pro, een “transport-case” met daarin een siliconen snoeroproller, een schoonmaak doekje, een kokertje met verschillende maten oordopjes, een knijpertje en een kleine handleiding.

Vormgeving
Voordat we kijken naar de vormgeving van de Move Pro, kijken we eerst even naar het uiterlijk van de accessoires. Teufel heeft hier namelijk veel aandacht aan besteed.

Zoals we net al schreven zit de Move Pro in een siliconen houder. In deze houder is ruimte voor de in-ear oordopjes en het snoer van de headset. De siliconen houder kan weer in een “transport-case” worden geplaatst. Dit opbergtasje heeft veel weg van een tasje voor een compact camera. De kleurencombinatie rood met zwart komt stoer over en de case is van zeer goede kwaliteit.

Teufel-Move-Pro-review-7

We vinden in de verpakking ook een klein transportbuisje met verschillende maten ooradapters. In totaal zijn er vier verschillende maten, waardoor de Move Pro geschikt is voor elk formaat oor. Het buisje is niet alleen handig om de ooradapters in op te bergen, maar kan ook worden gebruikt om de ooradapters mee schoon te maken. Zo kun je de vieze ooradapters in het buisje plaatsen en vervolgens tot de helft vullen met water. Door te schudden zal het water de ooradapters reinigen.

Teufel-Move-Pro-review-5

Als laatste zit er nog een klein knijpertje in de verpakking. Deze kan worden gebruikt om de kabel van de Move Pro aan je t-shirt te hangen. Op deze manier draag je de headset een stuk comfortabeler en blijft de kabel minder snel ergens achter hangen.

De Move Pro headset bestaat volledig uit zwarte en grijze tinten. Deze kleurencombinatie zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. De zilveren kabel is erg flexibel en bijna 1 meter 30 lang. De lengte en de speling in de kabel zorgen ervoor dat de kabel nooit strak staat en de oordopjes dus niet uit je oor vallen.

Teufel-Move-Pro-review

Aan de kant van de linker oordop zit een knopje die kan worden gebruikt als afstandsbediening. Met deze knop kun je een nummer pauzeren (1x klikken), naar het volgende nummer gaan (2x klikken) of Google search openen (1x lang indrukken). Deze minimalistische besturing werkt prettig.

Kwaliteit
Bij de kwaliteit van een headset draait het om twee dingen; de geluidskwaliteit en de bouwkwaliteit. Vervolgens wegen we dit op tegen de adviesprijs van de headset.

Teufel-Move-Pro-review-3

De in-ear oordopjes van de Move Pro bestaat grotendeels uit aluminium, waardoor de oordopjes niet alleen een strakke uitstraling hebben maar ook nog eens erg sterk zijn. Ook de verbindingen tussen de 3,5mm headphone jack en de opsplitsing tussen de linker en rechter kabel zitten stevig in elkaar.

De geluidskwaliteit is uitstekend. Door de ingebouwde neodymium HD-drivers heeft de Move Pro een lage bass, waardoor de geluiden erg zuiver overkomen. Ook sluiten de oordopjes goed af, wat de omgevingsgeluiden blokkeert. Hierdoor zijn de oordopjes ook geschikt om te gebruiken in luide omgevingen.

Teufel-Move-Pro-review-8

Een voordeel van een traditionele headset ten opzichte van een Bluetooth headset, is de minimale vertraging. Zo is een Bluetooth headset bijvoorbeeld niet ideaal voor mensen die werken met video-editing software, omdat de Bluetooth-verbinding zorgt voor een kleine vertraging. Dit is niet het geval bij headsets die zijn verbonden via de 3,5mm headphone jack.

Teufel-Move-Pro-review-6

De Move Pro kost €129,99 en dat is een flinke prijs voor een bedrade headset. De Move Pro is dan ook niet geschikt voor iedereen. Ben je echter op zoek naar een headset met hoge geluidskwaliteit die je zeer snel op elk apparaat kunt aansluiten, dan is de Move Pro zeker een aanrader.

Conclusie (voordelen / nadelen)
De Teufel Move Pro is een luxe headset met een zuivere geluidskwaliteit en een mooie uitstraling. De meegeleverde accessoires zoals de siliconen snoeroproller en de transport-case zorgen ervoor dat de headset altijd netjes blijft. De adviesprijs is wat aan de hoge kant, waardoor de Move Pro niet voor iedereen is weggelegd. Maar ben je opzoek naar een kwalitatief goede 3,5mm headset en kan je een mooi design wel waarderen, dan is de Move Pro een echte aanrader.

Voordelen
– luxe headset met mooie uitstraling
– goede geluidskwaliteit
– veel accessoires

Nadelen
– vrij hoge adviesprijs

De Move Pro kost en is verkrijgbaar op de website van Teufel.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.