Review Xiaomi Mi6

Xiaomi-Mi6-reviewDe Chinese fabrikant Xiaomi heeft eerder dit jaar de Xiaomi Mi6 geïntroduceerd. Sinds de introductie spreken verschillende media over een mogelijke vlaggenschip-killer, omdat de smartphone net als de Galaxy S8 beschikt over een Snapdragon 835-processor, maar voor minder dan de helft van de prijs over de toonbank gaat. Op de redactie hebben wij de afgelopen weken de Xiaomi Mi6 mogen testen en in deze review leest u over onze bevindingen.

Inhoud
Xiaomi-Mi6-review-4Net als bij alle reviews op Androidics kijken wij eerst naar de inhoud van de verpakking. De Xiaomi Mi6 komt als een erg complete set. Zo komt de Xiaomi Mi6 met een USB-C naar 3.5mm adapter en een rubberen case voor de smartphone. Het is dus niet nodig om een losse beschermhoes te kopen. Uiteraard zit er in de verpakking ook een gebruikershandleiding, een oplader met USB-C kabel en een tool om de SIM-kaart slot mee te openen.

Design
Voordat we ingaan op de specificaties en de mogelijkheden van de Xiaomi Mi6 kijken wij eerst even naar het ontwerp. Xiaomi heeft ervoor gekozen om de smartphone te voorzien van een 5,15-inch scherm. Dit is naar onze mening de juiste keuze, aangezien de meeste fabrikanten tegenwoordig al snel kiezen voor een 5,5-inch scherm. Met een 5.15-inch scherm blijft de Xiaomi Mi6 mooi compact, waardoor de smartphone ook geschikt is voor mensen met kleinere handen. Onder het scherm zit de vingerafdrukscanner, die tijdens onze test vlekkeloos heeft gefunctioneerd. Aan de rechterzijkant zitten de volume-knoppen en de aan/uit-knop. Aan de achterzijde in de rechterbovenhoek zit een 12 megapixel dual-camera.

Xiaomi-Mi6-review-6

De Xiaomi Mi6 heeft een stevige metalen frame met een achterkant van kunststof. De behuizing is slechts 7.5mm dik en heeft een luxe uitstraling. Wel zorgt de gladde achterkant van kunststof voor een minder goede grip. Gelukkig zit er in de verpakking van de Mi6 een rubberen beschermhoes, waardoor de smartphone niet eenvoudig zal wegglijden van gladde ondergronden zoals een bureau. Ook zorgt de beschermhoes voor een solide grip tijdens het werken met de telefoon.

Xiaomi heeft de Mi6 aan de onderkant uitgerust met een USB-C poort, maar een 3.5mm headphone jack ontbreekt. Hierdoor kun je een standaard headset niet rechtstreeks aansluiten. Wel heeft Xiaomi een “3.5mm naar USB-C” verlengkabel meegeleverd, waardoor je een 3.5mm-headset alsnog kunt aansluiten op de USB-C poort.

Xiaomi-Mi6-review-5

De Xiaomi Mi6 beschikt over een SIM-kaart slot voor twee SIM-kaarten. Hierdoor is het mogelijk om de smartphone te gebruiken met twee telefoonnummers tegelijk. Je kunt de Mi6 bijvoorbeeld gebruiken als je persoonlijke smartphone, maar tegelijk ook als werk-telefoon. Helaas is er geen aansluiting voor een microSD-kaart aanwezig, waardoor het niet mogelijk is om de opslagruimte uit te breiden. Gelukkig beschikt de Xiaomi Mi6 over minimaal 64GB opslagruimte, wat meer dan genoeg is voor de doorsnee gebruiker.

Specificaties en functies
De Xiaomi Mi6 komt veel in het nieuws vanwege de krachtige specificaties. Zo beschikt de smartphone bijvoorbeeld over dezelfde processor als de Galaxy S8 en heeft de Mi6 zelfs meer werkgeheugen. Wij hebben de specificaties even op een rijtje gezet.

  • 5.15-inch LCD-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels
  • Qualcomm Snapdragon 835-processor
  • 6GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte
  • 3350mAh accu met Quick Charge 3.0-ondersteuning
  • 12 megapixel dual-camera met dual-LED flitser aan de achterkant
  • 8 megapixel camera aan de voorkant
  • vingerafdrukscanner
  • dual-SIM ondersteuning
  • USB-C aansluiting
  • 4G-ondersteuning
  • Android 7.1.1 (Nougat) met MIUI 8.0

Zoals we in het overzicht kunnen zien beschikt de Xiaomi Mi6 over specificaties die we doorgaans alleen in dure high-end smartphones tegenkomen. De nieuwste Qualcomm-processor in combinatie met 6GB werkgeheugen zorgt voor een zeer snel en stabiel systeem. Gedurende de testperiode heeft de telefoon vlekkeloos gewerkt. Ook de 3350mAh accu is meer dan voldoende. De accu gaat makkelijk 24 uur mee. En bij normaal gebruik 2 dagen.

Xiaomi-Mi6-review-2

Aan de achterkant zit een 12 megapixel dual-camera. Deze camera maakt zowel buiten als binnen zeer goede foto’s. Dankzij de dubbele lens kun je 2x optisch inzoomen en 10 keer digitaal. De Xiaomi Mi6 heeft volgens verschillende media de beste camera van alle smartphones in deze prijsklasse. Ook komt de camera met een aantal leuke functies, zoals de ‘beautyfi-mode’ en ‘straighten’-mode. Met de straighten-mode zet de Xiaomi Mi6 foto’s automatisch recht.

Xiaomi-Mi6-review-3

Onder het scherm zit een vingerafdrukscanner. Gebruikers kunnen snel en gemakkelijk meerdere vingers registreren, waarna de gebruiker een vingerafdruk kan gebruiken om in te loggen. De scanner werkt zonder problemen en reageert snel.

De Xiaomi Mi6 draait op Xiaomi’s eigen ROM, genaamd MIUI 8.0. Deze ROM brengt een aantal aanpassingen aan het uiterlijk met zich mee en voegt verschillende extra functies toe. De originele ROM heeft echter geen ondersteuning voor de Nederlandse taal. Voor veel van ons is dit geen groot probleem, aangezien er wel ondersteuning is voor de Engelse taal. De mensen die wel de Nederlandse taal willen instellen, moeten even een “Multilang” ROM installeren. Deze ROM is te downloaden op Xiaomi.eu.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
De Xiaomi Mi6 is een zeer krachtige smartphone met een luxe uitstraling en een aantrekkelijke adviesprijs. Qua snelheid kan de Mi6 meten met de Galaxy S8, terwijl de Mi6 hier al verkrijgbaar is voor slechts €360,-. De Xiaomi Mi6 is een echte aanrader voor mensen die opzoek zijn naar een krachtige smartphone, maar niet het budget hebben voor een Samsung-vlaggenschip of een iPhone.

Xiaomi-Mi6-review-7

Voordelen
– snel en stabiel
– goede camera met leuke opties
– helder scherm
– lange accuduur
– compacte smartphone
– vingerafdrukscanner werkt goed
– meegeleverde accessoires zoals beschermhoes en 3.5mm naar USB-C kabel
– dualSIM-ondersteuning
– veel opslagruimte

Nadelen
– geen 3.5mm aansluiting (wel verloopstekker)
– geen microSD-kaart slot
– geen Nederlandse ondersteuning in originele MIUI 8.0 ROM

Uiteindelijk zijn er een paar kleine minpuntjes, maar voor slechts €360 krijg je meer dan waard voor je geld. De Xiaomi Mi6 met 64GB opslagruimte is hier verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Gebruik de couponcode “GBNLMI6” om de smartphone te kopen voor slechts €320. De Xiaomi Mi6 is ook verkrijgbaar met 128GB opslagruimte in de kleuren zwart en paars.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.