Review Xiaomi Amazfit Pace

Amazfit-PACE-smartwatch-reviewEerder dit jaar hebben wij een review geschreven over de Xiaomi Mi Band 2, die ik voor lange tijd met veel plezier heb gebruikt. Onlangs ben ik echter overgestapt op de Huami Amazfit Pace, een GPS smartwatch die Xiaomi in samenwerking met Amazfit heeft uitgebracht. Ik heb de Amazfit Pace nu een aantal weken in gebruik en in deze review lees je mijn oordeel.

Inhoud
Zoals altijd op Androidics.nl, kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. Het valt gelijk op dat er aandacht is besteed aan de “unboxing-experience”.

Amazfit-PACE-smartwatch-review-1

Vanwege de doorzichtige voorkant zie je de smartwatch liggen voordat je de verpakking opent. Na het verwijderen van de smartwatch krijg je toegang tot twee nieuwe vakjes, met daarin de oplaadkabel, het laadstation en een handleiding.

Uiterlijk
Voordat wij ingaan op de mogelijkheden van de smartwatch, kijken wij eerst even naar het ontwerp. De Amazfit Pace beschikt over een rond scherm en een moderne uitstraling, met rondom het scherm een metalen ring voor bescherming. Het valt op dat zowel het scherm als de metalen ring vrijwel geen vingerafdrukken achterlaat. Hierdoor ziet de Amazfit Pace er altijd schoon uit.

De Amazfit Pace komt met een zwart/rode polsband, zwart aan de buitenkant en rood aan de binnenkant. Deze “stoere” uitstraling maakt de smartwatch vooral aantrekkelijk voor mannen. Het is echter mogelijk om andere polsbandjes te kopen.

Amazfit-PACE-smartwatch-review-5

Zelf gebruikte ik voorheen de Mi Band 2, waardoor de Amazfit Pace met een afmeting van 4,5cm bij 4,5cm bij 1,2cm op mijn vrij smalle polsen in eens wel redelijk groot lijkt. Het formaat valt echter wel mee, zo is de Amazfit Pace bijvoorbeeld kleiner dan de Samsung Gear S3 en de LG Watch Urbane. Ook zit de Amazfit Pace dankzij de gebruikte materialen erg comfortabel om de pols, waardoor je al snel vergeet dat je een smartwatch draagt.

Functies en Specificaties

De Huami Amazfit Pace is vooral gericht op sportieve gebruikers, die veel buitenshuis zijn. Daarom heeft Xiaomi de smartwatch uitgerust met een waterdichte behuizing en verschillende sensoren om details van je work-outs te registreren. Ook beschikt de smartwatch over een Transflective Alway On-display die buiten, in tegenstelling tot schermen van andere smartwatches, beter zichtbaar is dan binnen.

Transflective Always On-scherm

Wat de Amazfit Pace vooral aantrekkelijk maakt is het 1.34-inch “transflective LCD Always On-display” met een resolutie van 320 x 300 pixels. Dit scherm staat altijd aan en maakt “standaard“ geen gebruik van achtergrond verlichting. Dit is namelijk niet nodig, omdat een transflective-scherm gebruik maakt van licht dat weerkaatst op het scherm. Hierdoor verbruikt een transflective-scherm een stuk minder energie en gaat de accu dus een stuk langer mee.

Amazfit-PACE-smartwatch-review-4

Doordat het scherm gebruik maakt van reflecterend licht is het scherm van de Amazfit Pace beter zichtbaar in lichtere omgevingen. Zo is het scherm bij direct zonlicht het best zichtbaar, wat natuurlijk ideaal is voor een sport-smartwatch. De meeste smartwatches “maar ook smartphones” zijn buitenshuis juist minder goed zichtbaar.

In een donkere omgeving is een transflective-scherm echter minder goed of zelfs helemaal niet zichtbaar. Daarom heeft Xiaomi een achtergrond-verlichting ingebouwd die kan worden geactiveerd met de knop aan de zijkant of door twee keer op het scherm te klikken. Hierdoor is de Amazfit Pace alsnog in het donker te gebruiken.

Dankzij dit unieke scherm gaat de smartwatch zonder problemen een week mee op één acculading. Uiteraard zal de accuduur per gebruiker enorm verschillen, want GPS, Bluetooth en de hartslagsensor verbruiken ook veel energie. Gebruikers die meer work-outs doen moeten hun Huami Amazfit Pace dan ook vaker opladen.

Applicaties
Amazfit-PACE-smartwatch-review-2
Alhoewel de software van de Huami Amazfit Pace is gebaseerd op Android, draait de smartwatch niet op Android Wear. Hierdoor is het niet mogelijk om nieuwe applicaties te installeren en moet je het dus doen met de voorgeïnstalleerde apps.

Door naar links te swipen kun je door de apps scrollen. Deze apps bestaan uit een klok met verschillende interfaces, een weer-app, een stappenteller, een hartmonitor, een muziek-speler, een alarm-app, een compass, een stopwatch, een slaapmonitor en een training center-app. Met een swipe omhoog krijg je de laatste notificaties te zien en met een swipe naar beneden de instellingen. Swipe vanaf de klokinterface naar rechts om een work-out te starten.

De interface is mooi vormgegeven en is erg prettig te bedienen. Om de interface te kunnen bedienen moet je eerst twee keer op het scherm tikken of de knop aan de zijkant indrukken. Hierdoor zul je nooit per ongeluk iets indrukken.

Amazfit Pace-App
Gegevens zoals je work-outs, hartslag-geschiedenis en slaap-patroon worden opgeslagen op de smartwatch, maar voor een beter overzicht en meer details moet je de Amazfit Pace syncen met de bijbehorende Amazfit Pace-app op je smartphone.

Amazfit-PACE-smartwatch-review-3

In de Amazfit Pace-app worden de gelopen routes op de Google map weergegeven, samen met de bijbehorende hartslag, de gezette stappen, de gemiddelde snelheid, de afstand, het aantal verbrandde calorieën, etc. De Amazfit Pace-app is overzichtelijk en simpel te bedienen.

Strava-gebruikers hebben de mogelijkheid om de data van de Amazfit Pace-app te syncen met Strava. Strava is een soort social media-dienst voor je work-outs. Helaas is het niet mogelijk om je data te syncen met andere fitness-apps.

Muziek afspelen

De Huami Amazfit Pace beschikt over 4GB opslagruimte, waarvan ongeveer 2GB vrij is voor het opslaan van muziek. Je kunt de Huami Amazfit Pace aansluiten aan je computer en muziek rechtstreeks kopiëren naar de smartwatch. Je computer ziet de Huami Amazfit Pace namelijk gewoon als een USB-stick.

Dankzij Bluetooth-ondersteuning is het mogelijk om de Huami Amazfit Pace te verbinden met een Bluetooth-headset. Dit is ideaal, want je kunt tijdens je work-outs je telefoon gewoon thuislaten en alsnog naar muziek luisteren.

Notificaties
Via Bluetooth kun je de Amazfit Pace pairen met je smartphone. Na het pairen zullen al je work-outs worden opgeslagen in de Amazfit Pace-app, zal de weer-app op de smartwatch worden geüpdatet met de laatste weersvoorspellingen en is het mogelijk om binnenkomende notificaties weer te geven op de Amazfit Pace.

Bij een inkomende notificatie zal de Amazfit Pace vibreren en een gedeelte van de notificatie weergeven. Het is echter niet mogelijk om vanaf de Amazfit Pace te reageren op inkomende berichten. Je zult dus nog steeds je smartphone uit je broekzak moeten halen als je bijvoorbeeld wilt reageren op een WhatsApp-bericht.

Conclusie (voordelen / nadelen)

De Xiaomi Amazfit Pace heeft een mooie uitstraling, een waterdichte behuizing, een comfortabele polsband, een lange accuduur en een scherm dat zeer goed zichtbaar is bij direct zonlicht.

In vergelijking met Android Wear-smartwatches zijn de functies wat beperkt, omdat je bijvoorbeeld geen extra apps kunt installeren of rechtstreeks kunt reageren op notificaties.

Amazfit-PACE-smartwatch-review-6

De Amazfit Pace is echter een zeer degelijke smartwatch die dankzij de ingebouwde GPS en andere sensoren uitgebreide details van je work-outs registreert. Ook is de accuduur van Android Wear-smartwatches niet te vergelijken met die van de Amazfit Pace, is de Amazfit Pace een stuk goedkoper en bestaat er nog geen Android Wear-smartwatch met een Transflective Always On-scherm
. Genoeg redenen dus om de Amazfit Pace te kopen inplaats van een dure Android Wear-smartwatch.

Voordelen
– Stand-alone fitness tracker
– Lange accuduur
– Always-on transflective display
– Ingebouwde GPS
– Waterdichte behuizing (IP67)
– Mooie uitstraling (persoonlijke smaak)
– Voordelig geprijsd ten opzichte van andere kwalitatief goede smartwatches

Nadelen
– Geen Android Wear
– Beperkte notificatie-alerts

De Xiaomi Huami Amazfit PACE is hier verkrijgbaar voor €97 in de kleuren zwart en oranje, maar in combinatie met de promocode “GBHUAMI” kost de smartwatch tijdelijk slechts €87.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

2 Reacties

  1. hansz schreef:

    Ziet er zeker niet verkeerd uit en tegen een aantrekkelijke prijs en daarom zeker de moiete waard om dit te proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.