Review Yeelight Smart LED Bulp

YEELIGHT-Smart-Light-Bulb-reviewSlimme apparaten vinden we steeds vaker terug in de woonkamer en rondom het huis. In deze categorie vallen een hoop producten, waaronder beveiligingssystemen, thermostaten, slimme speakers en verlichtingen. Vandaag kijken we naar een slimme lamp van Yeelight, een onderdeel van de bekende smartphonefabrikant Xiaomi.

Inhoud
Bij elke review kijken wij altijd eerst even naar de inhoud van de verpakking. Bij de Yeelight Smart LED Bulp zijn we echter snel uitgepraat. In de verpakking vinden we namelijk alleen de LED lamp en een gebruikershandleiding.

YEELIGHT-Smart-Light-Bulb-review2

Functies
De review van vandaag is iets korter dan normaal. Dit komt doordat er simpelweg niet zo gek veel te vertellen is over een lamp die je in een e27 fitting kunt draaien. Toch zijn er een paar punten die we kort kunnen bespreken.

Voordat je met de Yeelight Smart LED Bulp aan de slag kunt moet je de lamp even instellen via een bijbehoren smartphone-app. Je draait de lamp in de fitting en installeert de Yeelight APP op je Android of iOS-toestel. Vervolgens open je de app en laat je de app zoeken naar slimme verlichting in je huis. Als alles goed gaat verschijnt de Smart LED Bulp meteen op je scherm. Je zult vervolgens je WiFi-wachtwoord moeten opgeven om de lamp te verbinden met je thuis-netwerk. Als je dit gedaan hebt kun je de lamp via de WiFi-verbinding bedienen met je smartphone.

YEELIGHT-Smart-Light-Bulb-review3

De Yeelight Smart LED Bulp heeft een helderheid van 800 lumens. Dit is niet extreem helder, waardoor de lamp vooral geschikt is als sfeerverlichting of voor verlichting in kleine kamers. Je hebt de keuze uit 16 miljoen verschillende kleuren, die je via een kleurenpaneel in de smartphone-app kunt selecteren. Ook kun je via de camera van je smartphone kleuren in de kamer selecteren, zodat de verlichting van de lamp perfect past bij de omgeving. Daarnaast is het mogelijk om de lichtintensiteiten te veranderen en timers in te stellen. Je kunt de lamp zelfs synchroniseren met de muziek op je smartphone, mocht je dit nodig vinden. De lamp heeft een lichttemperatuur van 1700K tot 6500K.

YEELIGHT-Smart-Light-Bulb-review4

Naast de variatie in kleuren en helderheid is de lamp ook nog eens voordelig. Je kunt de Smart LED Bulp hier namelijk aanschaffen voor slechts 20 euro. Hiervoor krijg je een energiezuinige 10W lamp met een levensduur van maar liefst 22 jaar (gebaseerd op 3 uur gebruik per dag). Dit komt neer op ongeveer 25000 uur.

Conclusie
Normaal sluiten we een review af met voordelen en nadelen, maar we hebben geen nadelen kunnen vinden. De Yeelight Smart LED Bulp is aantrekkelijk geprijsd, werkt zeer eenvoudig en levert een ruime variatie in kleuren en instellingen. Maak je in je huis gebruik van Amazon Alexa of Google Assistant, dan kun je de lamp zelfs aansturen via spraakcommando’s. Kortom, voor twee tientjes haal je een prima product in huis. Wil je de slimme lamp bestellen, dan kun je dat hier doen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.