Review Teufel Move BT

Teufel-Move-BT-review-2Vaste lezers weten dat wij maandelijks meerdere nieuwe en populaire headsets testen. Vandaag kijken wij naar de Move BT van het Duitse merk Teufel. Ik heb deze in-ear headset de afgelopen weken gebruikt en in deze review lees je mijn bevindingen.

Inhoud
Teufel is een merk waarbij kwaliteit hoog op het lijstje staat. Zo moet niet alleen het product kwalitatief goed zijn, maar ook de presentatie. Daarom kijken wij altijd uit naar het openen van een nieuw Teufel product. De Move BT lijkt qua inhoud erg veel op die van de Move Pro, die wij vorig jaar hebben getest.

Teufel-Move-BT-review

Wanneer we de verpakking openen zien als eerste een stevige opbergdoos met daarin de Move BT. Naast het opbergdoosje ligt een kokertje, waarin verschillende siliconen ooradapters zitten. Verder vinden we in de verpakking een oplaadkabel, een bevestigingsclip en een kleine handleiding.

Bouwkwaliteit
Allereerst kijken we even naar de buitenkant van de Move BT. De headset bestaat uit een rubberen kabel met aan de uiteinden de linker en rechter oordopjes. De kabel is erg flexibel, waardoor een knik in de kabel niet zomaar zal voorkomen. De oordopjes hebben een aluminium behuizing. Het gedeelte dat in je oor zit is voorzien van een laagje rubber. De oordopjes voelen robuust aan.

Teufel-Move-BT-review-4

Aan de kabel zit een klein bedieningspaneeltje, met daarop drie knoppen, een microfoon en een micro-usb-aansluiting. De knoppen zitten goed in het paneeltje weggewerkt, waardoor er geen water in de kieren van de knopjes terecht kan komen. Het plastic paneeltje voelt stevig aan, is compact en licht.

Wanneer je de headset bekijkt valt gelijk op dat alles goed is afgewerkt en afgesloten. Dit komt doordat Teufel de Move BT waterdicht heeft gemaakt. De headset heeft een waterdichtheid rating gekregen van IP54. Hierdoor is het geen probleem om de headset op te houden wanneer je veel zweet of wanneer je de headset tijdens een regenbui wilt gebruiken.

Ook de meegeleverde accessoires zijn van goede kwaliteit. De softcase ziet er luxe uit en heeft een goede kwaliteit rits. In de softcase zit een rubberen houder, die de Move BT extra beschermt. Deze houder is wel zwaar, waardoor ik heb besloten de houder uit de softcase te halen. Ik reis namelijk het liefst zo licht mogelijk en de softcase zelf is al stevig genoeg.

Teufel-Move-BT-review-1

Het transportbuisje voor de extra siliconen ooradapters en de meegeleverde bevestigingsclip zijn leuke extra’s. Het transportbuisje dient bovendien ook gelijk als reinigingsbuisje. Door er wat water in te doen en flink te schudden maak je de siliconen ooradapters schoon.

Geluidskwaliteit
De Teufel Move BT komt met vier setjes siliconen ooradapters. Wanneer je het meeste uit je headset wilt halen zijn ooradapters erg belangrijk. Het juiste formaat ooradapter zorgt er namelijk voor dat de headset goed in je oor blijft zitten, maar ook dat het oorkanaal goed afsluit. Hierdoor heb je minder last van het omgevingsgeluid en lekt er ook minder geluid uit de headset. Zorg er dus voor dat je verschillende ooradapters uitprobeert voordat je met de headset gaat sporten.

Wanneer je de juiste ooradapter hebt gevonden kun je de Move BT verbinden met bijvoorbeeld je smartphone. Het maken van een verbinding is zeer eenvoudig en werkt snel. Zodra je de Move BT aanzet kun je de headset vinden in de bluetooth-instellingen op je smartphone of laptop. De bluetooth-verbinding heeft dankzij bluetooth 4.0 met aptX codec een bereik van maximaal 30 meter. Deze verbinding is erg stabiel. Tijdens de test kon ik gerust naar een andere kamer lopen terwijl ik mijn smartphone en laptop op het bureau liet liggen. De verbinding verbrak hierbij niet.

Teufel-Move-BT-review-5

Zodra je de muziek opstart merk je gelijk hoe zuiver het geluid is. De Move BT heeft een frequentiebereik van 20 – 20000 Hz. Hiermee kan de headset alle frequenties produceren die het menselijk oor kan horen. De Bass van de Move BT is voor mij meer dan voldoende, maar als Bass voor jou belangrijker is dan de zuiverheid van het geluid, dan is de Move BT niet de beste keuze. Teufel heeft zich echt gefocust op de perfecte mix tussen lage tonen, hoge tonen en de Bass. Hierdoor is de Move BT geschikt voor de grootste groep consumenten.

Waar wij bij headsets ook naar kijken is of er muziek uitlekt. Iedereen kent wel zo’n scenario waarbij je lekker een boekje zit te lezen of probeert te slapen in het vliegtuig, maar je hoort de hele tijd herrie uit de headset van de persoon die naast je zit. Veel mensen vinden dit best irritant. De ene headset kent dit probleem veel meer dan de andere, maar de Move BT kent dit vrijwel niet. De headset sluit zo goed af en de oordopjes zijn zo goed afgewerkt dat er zelfs bij een hoog volume vrijwel geen muziek uitlekt. Dit is wel zo prettig wanneer je met andere mensen in een kamer zit en ze niet wilt storen.

De geluidskwaliteit is dus uitstekend en dankzij de accu kun je hier ook nog eens lang van genieten. De Move BT heeft namelijk een accuduur van 15 uur. Dit is erg lang voor een in-ear headset. De meeste draadloze in-ear headsets die wij hebben getest gaan ongeveer half zo lang mee op één acculading. Opladen duurt ongeveer 2 uur.

Teufel-Move-BT-review-3

Door de grotere accu steken de oordopjes wel een stukje uit je oor. Persoonlijk hou ik meer van minimalistische oordopjes die zo weinig mogelijk uitsteken, maar headsets met minimalistische oordopjes hebben vaak ook een veel kortere accuduur.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
Als we een conclusie moeten trekken kunnen we simpel zijn. De Teufel Move BT is echt een top headset. De bouwkwaliteit is uitstekend, het geluid is perfect afgesteld, de accuduur is opvallend lang en mensen om je heen zullen weinig last van je hebben wanneer je besluit om het volume eens wat hoger te zetten. Wel zijn de oordopjes redelijk groot (lees steken uit je oor) en betaal je een redelijk bedrag voor de Move BT. Zo kost de Move BT € 119,99. Wij vinden dit overigens wel een eerlijke prijs vanwege de kwaliteit die je hiervoor terugkrijgt, maar er zijn ook genoeg mensen die liever opzoek gaan naar een goedkoper alternatief.

Voordelen
– uitstekende geluidskwaliteit
– spatwaterdicht (IP54)
– voelt degelijk aan
– lange accuduur
– handige accessoires

Nadelen
– niet de goedkoopste headset
– oordoppen steken redelijk ver uit het oor

Je kunt de Move BT kopen via de officiële website van Teufel.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.