Review Wiko View2 Go

Wiko-View2-Go-review-headerOp de redactie van Androidics.nl krijgen we regelmatig de kans om nieuwe smartphones te testen. De afgelopen weken heb ik de View2 Go van het Franse merk Wiko in gebruik gehad om te kijken wat dit toestel te bieden heeft. In deze review lees je mijn persoonlijk oordeel over deze opvallende mid-range smartphone.

Wiko heeft afgelopen september tijdens de IFA-beurs in Berlijn drie nieuwe smartphones gelanceerd. Ik heb deze toestellen op de IFA-beurs kort mogen testen, waar de nieuwe toestellen in de View2-serie een positieve indruk hebben achtergelaten. Ik wilde daarom graag de Wiko2 Go een aantal weken uitproberen om te kijken of de nieuwe smartphones van Wiko ook echt het kopen waard zijn.

Inhoud
Wiko-View2-Go-Review-1Vaste lezers weten dat wij altijd eerst even naar de inhoud van de verpakking kijken voordat wij doorgaan met het beoordelen van het product. De Wiko View2 Go komt in een vrij standaard verpakking met daarin een gebruikershandleiding, een SIM-kaart tool, een oplader met oplaadkabel en 3.5mm-oordopjes. De oordopjes is een leuk extraatje, aangezien deze lang niet bij alle smartphones worden meegeleverd. Daarnaast komen de oordopjes kwalitatief goed over.

Design / Bouwkwaliteit
Het design is het eerste waar consumenten naar kijkt wanneer ze een nieuwe smartphone oppakken. Dit is dan ook iets waar fabrikanten veel aandacht aan besteden. Wiko heeft bij de View2 Go gekozen voor een slank ontwerp met een full screen. Dit scherm heeft aan de bovenkant een notch, zoals we die ook kennen bij de nieuwste iPhones. In deze notch zit een speaker en een selfie-camera.

Wiko-View2-Go-Review-3

De behuizing bestaat voor een groot deel uit plastic, maar voelt verder wel stevig aan. De View2 Go is in een verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder Supernova, Cherry Red, Deep Bleen en Anthracite. Wij hebben de Anthracite-uitvoering ontvangen, een zilveren variant met een glanzende achterkant. Deze behuizing ziet er mooi uit, maar is helaas wel een echter vingerafdrukmagneet.

Wiko-View2-Go-Review

Aan de bovenkant van de Wiko View2 Go zien we een 3.5mm koptelefoonaansluiting, iets waar veel mensen nog altijd behoefte aan hebben en ik persoonlijk ook graag tegenkom op smartphones. Aan de onderkant zit een standaard micro-usb-aansluiting inplaats van een usb-c-aansluiting. Wiko heeft ons tijdens de IFA-beurs laten weten dat dit nodig is om de prijs laag te houden. De smartphone krijgt namelijk een zeer aantrekkelijke adviesprijs mee van slechts 159 euro.

Aan de rechterkant zitten de power- en volume-knoppen. Aan de linkerkant zit een aansluiting voor niet één maar twee sim-kaarten. Er is ook ruimte gemaakt voor een microSD-kaart, zodat gebruikers de opslagruimte kunnen uitbreiden. Helaas vinden we op de View2 Go geen vingerafdrukscanner, maar de smartphone is wel voorzien van een Face Unlock-functie voor snelle ontgrendeling. De speaker zit aan de achterkant, die overigens vrij luid kan.

Specificaties / Performance
Zoals ik net al schreef beschikt de Wiko View2 Go over een lang scherm met een notch aan de bovenkant. Dit HD+-scherm is 5,93-inch groot, heeft een 19:9-beeldverhouding en komt scherp en helder over. Het randloze ontwerp met een notch in het scherm is iets dat we niet vaak tegenkomen op een smartphone in deze prijsklasse. Deze designkeuze geeft de View2 Go een premium uitstraling. Desondanks blijft de notch natuurlijk wel iets dat niet bij iedereen in de smaak valt, maar dat is een persoonlijke mening.

Wiko-View2-Go-Review-4

Intern is de View2 Go een echte mid-ranger. Wij hebben voor het gemak de specificaties hieronder even op een rijtje gezet:

  • 5,93-inch 19:9-scherm (1512 x 720 pixels)
  • Qualcomm Snapdragon 430-chipset (1.4GHz Octacore-processor)
  • 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte (uit te breiden met microSD-kaart)
  • 12 megapixel camera aan de achterkant
  • 5 megapixel camera aan de voorkant
  • 4000mAh accu
  • 3.5mm koptelefoonaansluiting
  • Android 8.1 (Oreo)

Ook beschikt de smartphone over een NFC-chip, zodat je onder andere contactloos kunt betalen of gemakkelijk verbinding kunt maken met verschillende accessoires die NFC ondersteunen.

Het Android-besturingssysteem is vrij kaal. Dit wil zeggen dat Wiko geen zware schil over de interface heeft geplaatst, wat in onze mening een groot pluspunt is. Er zijn namelijk veel mensen die behoefte hebben aan een stock-Android ervaring. Ook is een toestel zonder schil doorgaans wat stabieler en sneller.

Wiko-View2-Go-Review-5

Bedienen kan eenvoudig met gestures/gebaren. Zo kun je op de homescreen naar boven vegen om de lijst met al je applicaties te openen. Met een veeg naar beneden kun je een zoekopdracht uitvoeren en met een veeg naar rechts open je een overzicht met een aantal handige widgets.

De Wiko View2 Go maakt gebruik van een enkele 12 megapixel camera. Deze camera kan video’s opnemen met een 1080p-resolutie. De camera-app beschikt over een aantal extra functies, waaronder filters en beauty-modus. Deze opties zijn vooral interessant voor mensen die graag selfies maken.

Ook is de camera voorzien van speciale software die de beelden van video’s stabiliseert. Hierbij zoomt de camera iets in zodat er ruimte overblijft om de beelden te corrigeren bij trillende bewegingen. De kwaliteit van de beelden gaat hierbij iets achteruit, maar de beelden zijn overduidelijk een stuk vloeiender. De stabilisatie-functie is handig wanneer je beelden wilt maken op de fiets of bij andere activiteiten waarbij de smartphone veel beweegt. Uiteraard kun je de beeldstabilisatie zelf aan of uitschakelen.

De camera reageert snel en de gemaakte foto’s zien er prima uit. Het is zeker niet de beste smartphone-camera, maar we moeten hierbij wel rekening houden met de prijs van het toestel. Voor een toestel in deze prijsklasse maakt de View2 Go zeer nette foto’s. De onderstaande foto’s zijn gemaakt met de Wiko View2 Go.

Als laatste zorgt de 4000mAh accu ervoor dat je lang van de View2 Go kunt genieten voordat je de smartphone weer aan de lader moet hangen. Ook is het prettig dat je nog gewoon muziek via de 3.5mm koptelefoonaansluiting kunt luisteren.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
Ondanks dat de View2 Go voorzien is van een plastic behuizing, nog gewoon gebruikmaakt van een standaard usb-poort en geen vingerafdrukscanner heeft, weet Wiko met de smartphone een indrukwekkende prijs/kwaliteitverhouding te leveren. Zelfs met de plastic behuizing, die overigens veel vingerafdrukken achterlaat, voelt de smartphone stevig aan.

Wiko-View2-Go-kleuren

Ook heeft de smartphone een mooie uitstraling met een duidelijk groot scherm en kun je dankzij de 4000mAh accu wel twee dagen gebruik maken van de smartphone. Er is verder niet te veel geknoeid aan de software, waardoor de View2 Go een prettige stock-Android ervaring weet te leveren en soepel draait. De camera beschikt over een aantal leuke functies en werkt prettig en snel. Voor het prijskaartje van 159 euro kun je moeilijk een betere smartphone vinden.

Voordelen
– smal lichtgewicht toestel
– mooi scherm
– lange accuduur
– aantrekkelijke adviesprijs
– stock Android

Nadelen
– achterkant is een vingerafdrukmagneet
– geen vingerafdrukscanner

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Joy schreef:

    Sinds een paar dagen in het bezit van deze telefoon: op zich tevreden, één groot probleem: de handsfree verbinding in mijn auto kraakt gigantisch.. de gebelde ervaart dat niet, maar ik kan de helft van het gesprek niet verstaan..iemand een oplossing voor mij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.