Wiko Lanceert Harry2 en Mid-range View 2 Plus en View2 Go

Wiko_View-2-Go-topWiko heeft tijdens de IFA-beurs drie nieuwe smartphones geïntroduceerd. De Harry2 is een nieuwe budget-smartphone voor in de Y-serie. De View2 Plus en de View2 Go zijn twee nieuwe mid-range toestellen die de View2-serie uitbreiden.

Wiko is een Frans/Chinees bedrijf waarvan de smartphones vooral populair zijn bij jongeren in Europa. De fabrikant richt zich op twee series, de budget Y-serie en de mid-range Wiko-serie. Alle toestellen van de fabrikant zijn in veel verschillende opvallende kleuren verkrijgbaar, wat vooral jongeren aanspreekt. Ook de drie nieuwe smartphones zijn weer in een hoop kleuren verkrijgbaar, inclusief de nieuwe kleur Supernova.

Wiko Harry2
De Harry2 is een budget toestel, maar wel met een moderne uitstraling dankzij de 19:9-beeldverhouding en de stevige bouwkwaliteit. Net als bij alle andere toestellen van Wiko is het mogelijk om de batterij te vervangen.

WIko_Harry-2-kleuren

De Harry2 beschikt over een 5,45-inch scherm met een HD+ resolutie, een 1,3GHZ MT6739WA quad-core-processor, 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 13 megapixel camera aan de achterkant, een 5 megapixel camera aan de voorkant en een 2900mAh accu. De smartphone draait op Android 8.1 (Oreo) en verschijnt in de winkels voor 119 euro.

Wiko View2 Go
De Wiko View 2 Go is een toevoeging aan de bestaande Wiko2-serie, die eerder opviel vanwege de hele kleine notch aan de bovenkant van het scherm. De View2 Go heeft een wat grotere notch, omdat extra ruimte nodig is voor de betere speaker.

Wiko_View-2-Go-kleuren

De View2 Go beschikt over een 5,93-inch scherm met een HD+ resolutie en een 19:9-beeldverhouding. Intern vinden we een Snapdragon 430-processor, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart van maximaal 128GB, een 12 megapixel camera aan de achterkant, een 5 megapixel camera aan de voorkant en een 4000mAh accu. De accu is vervangbaar en ondanks de grote capaciteit is de smartphone nog steeds erg dun. Een vingerafdrukscanner ontbreekt, maar het is wel mogelijk om de smartphone te ontgrendelen via gezichtsherkenning.

De View2 Go draait op Android 8.1 (Oreo) en krijgt een adviesprijs mee van 159 euro.

Wiko View2 Plus
De View 2 Plus is een krachtigere uitvoering waarbij de specificaties voor een groot deel overeenkomt met die van de View 2 Go. De View2 Plus beschikt echter over een krachtigere processor (Snapdragon 450), meer werkgeheugen (4GB) en meer opslagruimte (64GB). De opslagruimte kun je met maximaal 256GB uitbreiden via een micrSD-kaart.

Wiko_View-2-Plus-kleuren

Ook beschikt de smartphone over een vingerafdrukscanner en zien we een verschil bij de camera. De View2 Plus heeft namelijk een 12MP + 5MP dual-camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant. Ingebouwde stabilisatie zorgt ervoor dat de beelden stabiel blijven tijdens heftige bewegingen. Wij hebben dit op de IFA-beurs getest en kunnen zeggen dat dit erg goed werkt. De View2 Plus draait net als de View2 Go op Android 8.1 en krijgt een adviesprijs mee van 249 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.