Review Onverwoestbare Xtorm Solid Blue USB-C-kabel

Xtorm-Solid-Blue-reviewIn deze tijd kunnen we niet meer zonder oplaadkabels. Je smartphone, je laptop, je power bank, je headset of misschien wel je drone, al deze apparaten hebben een oplaadkabel nodig om te functioneren. Een goede oplaadkabel is daarom belangrijk. Toch zijn veel oplaadkabels na één of twee jaar toe aan vervanging, omdat ze simpelweg niet meer functioneren of niet meer veilig zijn vanwege beschadigingen. Met de Solid Blue kabels heeft Xtorm mogelijk de oplossing gevonden voor dit probleem.

Xtorm Solid Blue kabels
Xtorm is een Nederlands bedrijf die we onder andere kennen van de mooie power banks. Bij power banks horen natuurlijk ook oplaadkabels en daarom heeft Xtorm in het verleden al verschillende eigen oplaadkabels op de markt gebracht. Het assortiment aan kabels is onlangs echter uitgebreid met de Solid Blue kabels.

Xtorm-Solid-Blue-review-3

De Solid Blue-serie bestaat uit “onverwoestbare” kabels. De kabels, van een meter lang, zijn ontworpen om slijtage tegen te gaan. Hiervoor heeft Xtorm de kabels voorzien van meerdere lagen materiaal, waaronder gewoven nylon en DuPont™ Kevlar® fiber. Hierdoor zijn de kabels opvallend sterk, iets dat wij uiteraard grondig hebben getest.

Niet alleen de kabel zelf, maar ook de uiteinden zijn goed bestand tegen slijtage. Xtorm maakt hiervoor gebruik van XFLEX⁴. Dit is een technologie de ervoor zorgt dat je de kabel zonder problemen 30.000 keer kunt buigen. Xtorm heeft zoveel vertrouwen in de Solid Blue kabels dat het bedrijf klanten een levenslange garantie geeft.

De kabels zijn niet alleen sterk maar zien er ook nog eens mooi uit. De gevlochten blauwe kabel met rode tinten valt op tussen de standaard zwarte en witte kabels. Ook is het klittenbandje waarmee je de kabel makkelijk kunt oprollen een leuk extraatje.

Duurzaamheid test
Dit klinkt allemaal erg mooi, maar wij willen natuurlijk graag testen of Xtorm zijn beloften waar kan maken. Daarom hebben wij op de redactie een duurzaamheid test uitgevoerd.

Xtorm-Solid-Blue-review-4

In de eerste test hebben wij gewichten aan de kabel gehangen, waarna we vervolgens controleerden of de kabel nog werkte en of er schade zichtbaar was. We hebben tot 10 kilo in het midden van de kabel gehangen, maar er is geen enkele schade of knik in de kabel zichtbaar.

In de tweede test heb ik de kabel in het midden, bij de USB-aansluiting en bij de USB C-aansluiting tweehonderd keer omgebogen. Tijdens deze test zijn geen beschadigingen ontstaan en de kabel werkt nog gewoon naar behoren. Op zich was dit resultaat te verwachten, aangezien Xtorm zelf een test heeft uitgevoerd waarbij de kabel meer dan 30.000 keer werd gebogen.

Xtorm-Solid-Blue-review-1

De kabel is sterk en kan zonder problemen duizenden keren worden gebogen. Dit is natuurlijk netjes, maar ik denk dat er veel “premium” kabels zijn die de eerste twee tests kunnen doorstaan. Daarom heb ik een derde test gedaan die echt moet aantonen dat de Solid Blue sterker is dan andere kabels. Ik heb de kabel daarom gemonteerd aan het plafond en ben er zelf aan gaan hangen.

Ik weeg zelf 70 kilo en kan mij geen situatie voorstellen waarbij onverwachts zo’n gewicht aan je oplaadkabel komt te hangen. Als de Solid Blue-kabel deze test doorstaat kunnen we dus gerust spreken over een “onverwoestbare” kabel in normale omstandigheden.

Xtorm-Solid-Blue-review-2

Ik ben twee keer aan de kabel gaan hangen. Beide keren slechts voor een aantal seconden, omdat de kabel in mijn hand begon te snijden. Wel ben ik er duidelijk met mijn volle gewicht aan gaan hangen. Tijdens de test hoorde ik geen rare geluiden en ook in dit geval is er geen schade zichtbaar. Ook functioneert de kabel nog naar behoren en gebruik ik de kabel momenteel als standaard oplaadkabel voor mijn smartphone.

Conclusie
Uit de test kunnen we opmaken dat de Solid Blue kabels extreem sterks zijn. Wij kunnen daarom eenvoudig de conclusie trekken dat Xtorm met deze kabels kwaliteit weet te leveren. Uiteraard hangt kwaliteit meestal samen met een wat hoger prijskaartje, iets dat ook nu het geval is. De USB-C-kabel kost namelijk €20,-. Hiervoor krijg je natuurlijk wel een kabel die nooit zal breken. Je koopt dus niet alleen een mooie kabel, maar ook een kabel met een levenslange garantie. In onze mening is de Solid Blue-kabel de twee tientjes zeker waard. De micro-usb variant kost overigens €15,- en de lightning-usb kabel kost €25,-.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. M. Stam schreef:

    Als ik geen laptop bij de hand heb kan ik de power bank free 15000 mAh ook met een speciale stekker in het stopcontact opladen\/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.