Eerste Lading Fairphones Verzonden Naar Klanten

Fairphone
Vanaf vandaag zullen de eerste mensen hun Fairphone ontvangen. Dat meldt het Amsterdamse bedrijf dat een duurzame telefoon heeft ontwikkeld. Het bedrijf laat weten dat de eerste 1000 exemplaren zijn verzonden naar de mensen die als eerste een pre-order hebben geplaatst. In totaal zijn er al 25000 pre-orders geplaatst.

De Fairphone is een project van een Nederlands bedrijf dat is gestart via crowdfunding op kickstarter.com. De Fairphone is een smartphone dat maatschappelijk verantwoord is door milieuvriendelijke grondstoffen te gebruiken en geen mensen uit te buiten in het productieproces. Zo is de Fairphone zelf en de verpakking van de smartphone gemaakt uit recyclebaar materiaal. De Fairphones worden in China gemaakt en gaan via een Nederlands distributiecentrum naar de klanten.

De Fairphone beschikt over een 1,2 GHz quad-core processor, 16GB opslagruimte, 1GB RAM, een 4.3 qHD met 960×540 pixels, een 2000mAh accu, een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 1,3 megapixel camera aan de voorkant. Het toestel draait op Android 4.2 (Jelly Bean) en kost €325

Het bedrijf heeft ook laten weten dat het in 2014 een tweede serie Fairphones zal ontwikkelen, deze lading Fairphones zal nog duurzamer worden door ook conflictvrij goud te gebruiken. Er zijn al meer dan 13000 mensen die zich hebben ingeschreven voor deze nieuwe lading Fairphones.

via [nos en bndestem]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.