Review Muvit Bluetooth Talking Glove

Muvit-Bluetooth-Talking-Glove-1

Inleiding
In de James Bond films kom je de gekste en meeste uiteenlopende gadgets tegen. Van horloges met een ingebouwde laserstraal tot onzichtbaar wordende auto’s. Toch kom je ook in het dagelijks leven gadgets tegen die rechtstreeks uit een James Bond film zouden kunnen komen. Neem bijvoorbeeld de Talking Glove van Muvit. Dit is een setje handschoenen. Lekker handig voor in de winter dus. Maar we kennen allemaal het probleem dat je je handschoenen weer uit moet doen wanneer je je telefoon wilt gebruiken. Dat is straks niet meer nodig, want met deze gadget bedien je niet alleen je telefoon, je kunt er ook nog eens mee bellen. En dankzij onze partner, MobielBereikbaar, hebben wij de Talking Glove kunnen testen. Hieronder is te lezen wat wij van deze gadget vinden.

Inhoud
Zoals gebruikelijk bespreken we eerst kort de inhoud van het pakketje. Hoewel het product Talking Glove heet, zit er in het doosje uiteraard een handschoen voor iedere hand. De rechter handschoen is voorzien van een ingebouwde Bluetooth headset. Verder wordt er een oplaadkabel en een Engelstalige handleiding meegeleverd.

Muvit-Bluetooth-Talking-Glove

Bellen met je handschoen
De Talking Glove handschoenen zijn vooral bedoeld om binnenkomende oproepen te kunnen beantwoorden. Maar met de grijze topjes van de duim en wijsvinger kun je ook gewoon een nummer op je smartphone intoetsen om zelf iemand op te bellen. Je handen blijven ondertussen lekker warm. Ook kun je prima al je andere apps op je smartphone bedienen.

Muvit-Bluetooth-Talking-Glove-2

Het klinkt natuurlijk gek, ‘bellen met je handschoen’. Het bekende belgebaar dat mensen vaak maken voelt in dit geval dan ook wat onwennig. Mensen zullen je toch een beetje raar aankijken misschien als je een gesprek lijkt te voeren met je handschoen. Toch vind ik persoonlijk dat het nóg gekker lijkt wanneer mensen een gesprek lijken te voeren in het luchtledige, met zo’n headset in hun oor. Ondanks dat het even wennen is om op deze manier te telefoneren, is het wel een fantastische oplossing.

Kwaliteit
Het belangrijkste van een handschoen is volgens mij dat hij je handen lekker warm houdt tijdens zelfs de koudste dagen van het jaar. Dat doet de Talking Glove absoluut. De handschoen is aan de buitenkant gemaakt van wol. Aan de binnenkant zit een stevige voering. Dit geeft de handschoenen een zeer degelijk uiterlijk. Hoewel ik niet perse grote handen heb, zat de handschoen toch vrij strak om mijn handen heen. Hou daar dus in elk geval rekening mee als je erg grote handen hebt. Hou er ook rekening mee dat deze handschoenen enkele tientalen euro’s duurder zijn dan normale handschoenen.

Muvit-Bluetooth-Talking-Glove-4

De ingebouwde Bluetooth headset werkt uitstekend. Opnemen en ophangen van telefoongesprekken werkt goed. En ook het geluid aan beide kanten van de lijn is zeer helder. In de pink zit een microfoon en in de duim is een speaker verstopt. Met de knopjes op de headset kun je bovendien ook binnenkomende gesprekken annuleren en het laatste gebelde nummer opnieuw bellen. Zeer handig.

Muvit-Bluetooth-Talking-Glove-3

Met LED-lampjes wordt aangegeven of de batterij vol is en wanneer deze weer opgeladen moet worden. Helaas vind ik de lampjes niet erg vel. In het donker is het wel goed te zien, maar overdag moet je goed kijken of de handschoen überhaupt wel aan of uit staat. De batterij gaat ongeveer 8 uur mee in stand-by modus. En als je wilt kun je twee uur lang bellen. Voor een winterse wandeling over de dijk is dit meer dan genoeg. Maar ben je op vakantie in bijvoorbeeld Zwitserland, dan is het wel fijn als je de hele dag op één batterijlading kan rondkomen. Dat lijkt wat krap te gaan worden. Als de headset nou gebruik maakte van Bluetooth versie 4.0 in plaats van 2.1, dan was de batterij een stuk langer meegegaan op een enkele lading.

Conclusie (voordelen/nadelen)
Nu hebben we in Nederland niet bepaald een strenge winter gehad, maar voor die paar dagen dat het vroor zijn deze handschoenen wel ideaal. Bovendien is het vaak in de ochtend en aan het einde van de avond toch nog best fris. Ook dan komt de Talking Glove goed van pas. Voor de mensen die op wintersport gaan is deze gadget overigens ook uitermate geschikt.

Het heldere geluid, de eenvoudige bediening, de mogelijkheid om ook je smartphone te bedienen en het feit dat je handen ondertussen lekker warm blijven, maken van de Muvit Talking Glove een fijne accessoire met een hoog gadgetgehalte. Een gadget waar James Bond jaloers op zou zijn.

Voordelen
– warme handschoenen
– helder geluid, aan beide kanten van de lijn
– stevig materiaal
– te gebruiken met alle smartphones
– eenvoudig in gebruik

Nadelen
– wat aan de dure kant
– geen verschillende maten
– relatief korte batterijduur

Prijs: €49,95 (directe link: Muvit Bluetooth Talking Glove). Bij MobielBereikbaar.nl zijn overigens nu al de eerste Sony Xperia Z2 hoesjes en Samsung Galaxy S5 hoesjes op voorraad. Bekijk het assortiment op hun vernieuwde site!

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.