Steeds Minder Vraag Naar Tablets

tablets-collageUit onderzoek is gebleken dat er meer behoefte is aan goedkope tablets, maar de totale vraag naar tablets daalt. Naar verwachting zal het marktaandeel van iOS flink dalen en mogelijk zal de marktaandeel van Android ook een beetje dalen. In tegenstelling tot iOS en Android zal de vraag naar Windows tablets juist stijgen. Dit blijkt uit een onderzoek van IDC.

De tablet is in slechts enkele jaren enorm populair geworden, maar tegenwoordig heeft bijna iedereen al een tablet, waardoor er steeds minder tablets zullen worden verkocht. Veel mensen besluiten pas een nieuwe tablet te kopen als de huidige tablet kapot is. Het kan uiteraard jaren duren voordat een tablet kapot gaat, waardoor de stormloop voor tablets voorbij is.

Tot noch toe is de vraag naar tablets alleen maar gestegen, maar volgens het onderzoek zal 2015 een zwaar jaar worden voor de tabletmarkt. In 2018 zal deze markt zijn dieptepunt bereiken. Doordat er steeds meer goedkope Windows tablets op de markt verschijnen, zal de marktaandeel van Windows waarschijnlijk nog flink gaan stijgen. Dit zal ten koste gaan van iOS en Android.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.