“Opvouwbare Samsung Phablet Komt Volgend Jaar”

Samsung opvouwbare smartphoneDe smartphones die de afgelopen jaren op de markt zijn gebracht verschillen, op wat specificaties na, weinig van elkaar. Innovatie is ver te zoeken, maar daar komt volgens de geruchten volgend jaar verandering in. Samsung zal dan namelijk een 7-inch tablet op de markt brengen die je kunt vouwen tot een 5-inch smartphone.

Volgens verschillende bronnen zal Samsung volgend jaar een opvouwbare tablet/smartphone introduceren. Vorig jaar vertelde een medewerken van Samsung dat de Zuid-Koreaanse fabrikant in 2016 al een opvouwbare smartphone op de markt zal brengen, maar de introductie van dit toestel lijkt nu te zijn opgeschoven naar 2017. Het zou gaan om een 7-inch tablet die kan worden omgetoverd tot een 5-inch smartphone.

Om een dergelijk toestel te ontwikkelen moet het display vouwbaar zijn. Dit is iets waar Samsung al jaren mee experimenteert en al geregeld heeft getoond op beurzen. Gedeeltelijk flexibele schermen worden al gebruikt in Galaxy Edge-toestellen, maar een volledig opvouwbaar display hebben we, behalve in prototypes, nog niet gezien. In 2014 toonde Samsung aan een beperkt publiek een toestel met een flexibel OLED-scherm dat kon worden opgevouwen alsof het een vel papier was.

Samsung is al een tijdje aan het overleggen met partners over de massaproductie van opvouwbare OLED-schermen. Doordat partners het erg druk hebben met de productie van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zal de massaproductie wel pas eind 2016 starten.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.