Huawei Bevestigt “Huawei P9 Heeft Leica-camera”

Huawei P9 Leica cameraDe Huawei P9 zal op 6 april officieel worden aangekondigd, maar veel verrassends hoeven we niet te verwachten. Er zijn namelijk al veel specificaties en renders gelekt, en daarbovenop heeft Huawei nu zelf aangegeven dat de smartphone beschikt over een Leica-camera.

Huawei liet eerder al weten dat de Chinese fabrikant samenwerkt met Leica. Vlak voor de officiële introductie van de Huawei P9 heeft de topman van de fabrikant nu ook bekendgemaakt dat de P9-smartphone is voorzien van een Leica-camera. “We are going to launch our P9 flagship phone very soon and this is a product that we worked with Leica to produce.” Huawei hoopt met de samenwerking de kwaliteit van de camera’s te verbeteren.

De Chinese site cnBeta heeft een render online gezet van de Huawei P9 waarop ook enkele detail van de Leica-camera te zien zijn. We zien niet het aantal megapixels, maar wel zou de module het 35mm-equivalent van 27mm bieden met f/2.2. Eerdere geruchten spreken echter over 12 megapixels dual-camera.

Geruchten spreken al geruime tijd over een 5,2-inch display met een resolutie van 1920×1080 pixels,  een Kirin 950- of 955-chipset, 3GB of 4GB werkgeheugen en tot 128GB opslagruimte. Ook is er een vingerafdrukscanner en een USB-C poort aanwezig. In totaal komen er drie verschillende varianten op de markt, elk met een ander formaat scherm en kleine verschillen in de hardware.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.