“Geen Opvolger NVIDIA Shield-tablet”

Nvidia Shield tabletMocht je al een tijdje wachten op een nieuwe tablet van NVIDIA, dan hebben we slecht nieuws. Het lijkt er op dat NVIDIA voorlopig geen nieuwe tablets op de markt zal brengen.

Ongeveer twee jaar geleden introduceerde NVIDIA de Shield Tablet. Een tijdje later lanceerde het bedrijf ook de goedkopere K1-variant. Sindsdien is er geen nieuwere tablet meer gelanceerd, maar in mei doken wel de eerste geruchten op over een nieuwe NVIDIA tablet met typenummer P2290W.

De P2290W dook op bij een keuringsinstantie en zou volgens deze gegevens iets kleiner zijn dan zijn voorganger en worden uitgerust met een nieuwe X1-chipset, 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Tot deze week is er geen nieuwe informatie meer gelekt over de P2290W.

Een aantal dagen geleden is echter een ’dismissal request letter’ online verschenen, waarin te lezen is dat NVIDIA het apparaat niet zal uitbrengen. De reden voor het niet uitbrengen van de tablet heeft te maken met ‘zakelijke redenen’. Details over deze ‘zakelijke redenen’ zijn niet genoemd.

Het is niet duidelijk of NVIDIA van plan is om in de toekomst nog andere tablets uit te brengen. De huidige NVIDIA Shield en de K1-tablets zijn erg moeilijk verkrijgbaar en veel mensen zijn al voorzien van een tablet, waardoor het voor bedrijven steeds moeilijker is om geld te verdienen op de tabletmarkt.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.