BlackBerry Komt Binnenkort Met Nieuwe Tablet

Blackberry-PlaybookBlackBerry CEO John Chen heeft na het publiceren van BlackBerry’s financiële resultaten van het afgelopen kwartaal, aangegeven dat we binnenkort een nieuwe tablet kunnen verwachten.

BlackBerry wist de verwachtingen van analisten te overtreffen. Analisten voorspelden namelijk dat BlackBerry net breakeven zou draaien, maar de Canadese fabrikant wist zelfs winst te maken. Blijkbaar pakt het besluit om alleen te focussen op software goed uit.

Dat BlackBerry zich focust op software voor de zakelijke markt betekend echter niet dat we geen nieuwe BlackBerry-toestellen te zien krijgen. BlackBerry heeft namelijk een licentie afgesloten met andere smartphonefabrikanten die toestellen onder de BlackBerry-merknaam op de markt mogen brengen. John Chen laat weten dat BlackBerry binnenkort de tweede fase van zijn licentieprogramma ingaat, waardoor BlackBerry’s partners Android tablets gaan ontwikkelen.

John Chen heeft niet aangegeven welke fabrikant een nieuwe BlackBerry tablet op de markt zal brengen. Op dit moment hebben drie bedrijven de licentie om BlackBerry smartphones te maken, namelijk de Chinese TCL, het Indiase Optiemius en het Indonesische PT BB Merah Putih. BlackBerry is verantwoordelijk voor de software op deze toestellen.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.