Ook zo onhandig? tips voor het veilig houden van jouw tablet

Android-tabletsIedereen heeft wel eens een onhandig momentje. Zo’n momentje kan echter erg vervelend zijn wanneer je een smartphone of tablet in je handen hebt. De apparaten worden gelukkig steeds steviger, maar een val op een harde ondergrond kan er nog steeds voor zorgen dat het scherm breekt of de mooie aluminium of glazen behuizing beschadigt. Daarom geven wij in dit artikel wat tips om je tablet te beschermen.

Screenprotector
Het meest belangrijke van een tablet is het scherm, maar dit onderdeel is helaas wel vaak het eerst dat breekt wanneer je de tablet laat vallen. Ook gebeurt het regelmatig dat je krassen op het scherm krijgt, doordat je de tablet bijvoorbeeld samen met je sleutelbos in je tas gooit. Gelukkig is het vrij eenvoudig om je tabletscherm te beschermen met behulp van een screenprotector.

Er zijn verschillende screenprotector verkrijgbaar. De vaak wat goedkopere en dunnere screenprotector werken prima als bescherming tegen krassen, maar je hebt ook wat duurdere die beter beschermen tegen barsten in het scherm. Deze screenprotectors zijn vaak wat dikker en bestaan soms zelf uit een dun laagje glas. Hierdoor kan het voorkomen dat je bij een val een barst in je screenprotector krijgt, maar wanneer je de screenprotector vervangt ziet het scherm er weer zo goed als nieuw uit.

Beschermhoesjes
Uiteraard wil je niet alleen het scherm beschermen, maar ook de behuizing en met name de hoeken van de behuizing. Bij een val land de tablet namelijk meestal op een hoek. Bij de oudere of goedkopere tablets, die een plastic behuizing hebben is dit misschien nog niet eens zo’n groot probleem, maar veel tablets van tegenwoordig hebben een aluminium behuizing. Dit ziet er natuurlijk mooi en luxe uit, maar bij een val blijft er vaak wel een flinke deuk achter. Dit is natuurlijk zonde.

Gelukkig zijn er tal van hoesjes beschikbaar. Zo kun je letterlijk honderden verschillende uitvoeringen van een Samsung tablethoes kopen. Je hebt hoesjes van rubber, leer of plastic en hoesjes die alleen de achterkant beschermen of ook het scherm bedekken. Ook kun je kiezen voor een sleeve, oftewel een soort tasje voor de tablet zoals we dat ook kennen voor de laptops. Wil je helemaal creatief zijn dan kun je zelfs hoesjes bedrukken met een leuke foto. Kortom, een hoesje als bescherming kan zowel handig als mooi zijn.

Malware en Virus
Het beschermen van je tablet is niet alleen van de buitenkant nodig. Ook het beschermen van de software is belangrijk. Google brengt maandelijks beveiligingsupdates uit om de laatste kwetsbaarheden in Android te dichten, maar het is verstandig om zelf ook wat maatregelen te nemen.

Zo zijn toestellen die zijn geroot kwetsbaarder dan toestellen zonder root. Heb je geen idee wat root is, dan zal je toestel wel niet geroot zijn en hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Ook is het verstandig om bij het installeren van een nieuwe app altijd even de rechten te bekijken. Vraagt een app om verdacht veel toegang, dan is het misschien verstandig om de app niet te installeren. Gelukkig kun je in Android tegenwoordig wel bepaalde rechten van een app uitzetten.

Verder is het vrij eenvoudig om je toestel beter te beveiligen door een virusscanner te installeren. Een aantal goeie virusscanners voor je Android-tablet zijn Avast! Mobile Security en Lookout Security & Antivirus.

Als laatste raden we aan om op te passen met openbare onbeveiligde WiFi-netwerken, zoals bijvoorbeeld een openbaar netwerk in een restaurant. Doordat het netwerk niet beveiligd is kunnen andere netwerkgebruikers met verstand van zaken namelijk jouw apparaat zien en proberen te verbinden. Met behulp van “wifi-sniffers” kunnen ze dan bijvoorbeeld Facebookberichten of bezochte websites onderscheppen.

Hebben jullie nog andere tips om je tablet te beschermen?

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.