HTC One M8 Sjoemelt Met Benchmarks

HTC-One-M8We hebben het al regelmatig gehad over het feit dat bepaalde smartphone fabrikanten sjoemelen met benchmark tests. Onder andere Samsung kwam vorig jaar negatief in het nieuws doordat de nieuwste vlaggenschip van het bedrijf tijdens benchmark tests beter zou presteren dan in “real-life”. Dit komt door bepaalde software die fabrikanten installeren, die detecteert wanneer er een benchmark test wordt uitgevoerd om vervolgens de processoren op volle toeren te laten draaien.

Samsung is hier, na de negatieve reacties van vorig jaar, vanaf gestapt waardoor de Galaxy S5 nu eerlijke en realistische benchmark resultaten toont. HTC lijkt zich hier echter niets van aan te trekken en heeft bevestigd dat de nieuwe HTC One M8 op volle toeren zal draaien zodra er een benchmark test wordt uitgevoerd.

HTC zou de smartphone-industrie vergelijken met de auto-industrie, waarbij ook de meest optimale omstandigheden worden nagebootst bij het testen van een auto. Ook laat het bedrijf weten dat, als de gebruiker dat zou willen, de “echte” score zou kunnen krijgen bij de benchmark test. Wel zal de gebruiker dan de “overklok-mode” moeten uitschakelen, wat voor de gemiddelde gebruiker niet zo gemakkelijk is.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.