Privacy Beschermende Blackphone Binnen 5 Minuten Gekraakt

blackphoneDe Blackphone is een privacy beschermende smartphone dat begin dit jaar is aangekondigd door GeeksPhone en Smart Circle. De Blackphone is vooral interessant voor mensen die zich zorgen maken om hun privacy, omdat het is voorzien van extra beveiligingen en versleutelde informatie. Tijdens de hackersconferentie Blackhat is nu gebleken dat de smartphone mogelijk minder veilig is dan eerst werd gedacht.

Justing Hacker slaagde er in om de Blackphone binnen 5 minuten te hacken tijdens de hackersconferentie Blackhat. Door de hack kreeg hij root toegang en volledige rechten op het toestel.

Voor de hack gebruikte Justing een bekend veiligheidslek in de Android versie waarop de Blackphone draait. Justing liet ook weten dat hij het een kwalijke zaak vindt dat de ontwikkelaar van de Blackphone de kwetsbaarheid in de gebruikte Android versie niet heeft gedicht. Om de hack uit te voeren was het wel noodzakelijk om de Blackphone te koppelen met een computer.

De Blackphone zal later dit jaar in Nederland worden uitgebracht en beschikt over een 4,7-inch display met een resolutie van 1280×720 pixels, een 2 GHz quad-core processor, 1GB werkgeheugen en 4G ondersteuning.

via [technieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.