YotaPhone 2 Nu Verkrijgbaar In Nederland

YotaPhone 2Yota Devices heeft officieel aangekondigd dat de YotaPhone 2 naar 20 Europese landen is uitgerold, waaronder Nederland. De smartphone is bijzonder omdat het beschikt over een display aan zowel de voorkant als aan de achterkant. Ook is in Londen de eerste YotaPhone Store geopend.

De YotaPhone 2 draait op Android 4.4 (KitKat) en beschikt over een 5-inch 1080P LCD scherm, 2,3GHz Snapdragon 800 Quad-Core processor, 2GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte, een 8 megapixel camera aan de achterkant, een 2 megapixel camera aan de voorkant, 4G-ondersteuning, NFC en een 2550 mAh accu met draadloos oplaad mogelijkheden.

Dat zijn nette specificaties, maar wat het toestel zo bijzonder maakt is het 4.7-inch E-ink scherm aan de achterkant. Het E-ink display heeft een resolutie van 960 x 540 pixels en wordt ook wel het “Yota Always-On Display” genoemd. Dit display staat namelijk altijd aan en verbruikt enorm weinig energie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vijf dagen lang e-boeken te lezen zonder dat de accu opnieuw opgeladen hoeft te worden. E-Ink is ook erg interessant dankzij zijn 180 graden kijkhoek en de uitstekende leesbaarheid bij direct zonlicht.

De YotaPhone 2 is een prima smartphone voor mensen die veel boeken lezen, of constant up-to-date willen blijven van de laatste notificaties zonder dat dit ten koste gaat van de accu. Voor de overige mensen is de smartphone waarschijnlijk niet zo interessant, want de YotaPhone 2 krijgt een adviesprijs mee van 699 euro. En dat is net iets te veel voor een nog onbekend merk.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.