De Galaxy S6 Komt Eraan, Wat Is Er Al Bekend?

Samsung-Galaxy-S5-achterkantDe komst van het nieuwe jaar is een mooi moment om vooruit te blikken. De eerstvolgende grote release die we mogen verwachten is het nieuwe vlaggenschip van Samsung: de Galaxy S6. Traditiegetrouw komt deze in april op de markt, dit jaar mogen we de S6 zelfs misschien al in maart verwachten. Wat is er tot nu toe bekend over het nieuwste paradepaardje van Samsung?

Vanuit Samsung zelf of via de officiële verkoopkanalen vernemen we nog weinig nieuws over de Samsung Galaxy S6. Gelukkig begint de geruchtenmachine al wel aardig te draaien en beginnen we langzaam een beeld te krijgen van wat we zouden mogen verwachten. Het lijkt er op dat de Koreaanse elektronicagigant het roer drastisch om gaat gooien met S6-serie.

Met of zonder gebogen scherm?
Dit beweert een anonieme bron die zegt dat hij een werknemer van Samsung is. Onder de codenaam “Project Zero” zou momenteel gewerkt worden aan verschillende prototypes van de S6. De codenaam zou een subtiele verwijzing zijn naar het feit dat Samsung met de S6 helemaal opnieuw begint. Een frisse start zou Samsung goed doen, ze hebben het momenteel zwaar te verduren van de iPhone 6 van Apple en goedkope toestellen uit India en China.

Betere prestaties
Volgens de anonieme bron zijn er drie varianten die getest worden: een variant met een plat scherm, een variant met een gebogen rand aan één zijde van het scherm en een variant met twee gebogen zijden. Het lijkt dus nog alle kanten op te kunnen gaan. Volgens diezelfde bron zou de S6 ook aanzienlijk beter presteren. Het toestel zou een stuk sneller worden en daar veel minder intern geheugen voor nodig hebben.

Hardnekkigste geruchten
Los van de nieuwtjes die de anonieme Samsungwerknemer ons wist voor te schotelen zijn er een aantal geruchten die steeds weer boven komen drijven op het internet. Als we daar vanuit zouden gaan dan krijgt de Galaxy S6 een 5,5 inch QHD display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Dan mag je een 20 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde verwachten. En dan zal de S6 voorzien zijn van een 64-bit octa-core Exynos 7420 processor en draaien op Android 5.0 Lollipop.

Uiteraard weten we al deze dingen pas zeker als de Galaxy S6 gepresenteerd wordt. Dit zal waarschijnlijk in maart zijn. In de tussentijd houden we je op de hoogte!

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.