Review Jabra Sport Pulse

Jabra-Sport-Pulse-Review-3Sinds vorig jaar staan gadgets steeds meer in het teken van sportiviteit en fitheid. Zo zullen smartwatches de komende jaren voorzien gaan worden van allerlei sensoren om onze gezondheid te meten en feedback te geven. We moeten door allerlei technische snufjes in beweging gehouden worden. Stemmen uit onze telefoon, tablet, smartwatch of andere wearables zullen ons vertellen wanneer het tijd is voor een wandeling of een stevige workout. Een basisfunctie van deze gadgets lijkt het meten van ons hartritme te zijn. En tijdens een flinke inspannende oefening is het altijd fijn om naar je favoriete muziek te luisteren. Jabra heeft bedacht om die twee aspecten met elkaar te combineren tot één apparaat: de Jabra Sport Pulse.

Inhoud
We ontvingen van Jabra een exemplaar van deze Sport Pulse. Deze draadloze oortelefoons worden geleverd in een opvallend geel gekleurd doosje. Uiteraard tref je in het doosje een handleiding in allerlei talen aan, om je op weg te helpen.

Jabra-Sport-Pulse-Review-2

Veel leuker is het handige opbergetuitje. Dit is een zeer stevig etuitje in zwarte uitvoering, met een gele rits. Hierin kun je de oortelefoons opbergen, tezamen met de meegeleverde extra oorgels en Earwings. Deze oorgels en Earwings komen in vier maten, zodat er voor iedereen een passende en comfortabele maat bij zit.

Hartritme-sensor
Jabra maakt producten die jouw favoriete muziek zo goed en mooi mogelijk proberen af te spelen. Het is interessant om te zien dat er nu een gave extra functie toegevoegd is. De Sport Pulse heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een hartritme-sensor ingebouwd. Via het oor zal de Sport Pulse instaat zijn om jou hartritme te meten. Dit is vooral belangrijk tijdens het sporten, waarbij je er misschien voor wil zorgen dat je hartritme niet hoger dan een bepaalde waarde komt. Maar ook tijdens andere activiteiten als wandelen, rennen of fietsen, kan het handig zijn om je hartritme in de gaten te houden.

Jabra-Sport-Life

Met de gratis Sport Life app kun je de Sport Pulse synchroniseren. Na het invullen van een aantal basisgegevens, kun je met deze app aan de slag om allerlei oefeningen te doen. Tijdens deze oefeningen houdt de hartritme-sensor je hart in de gaten. Zo kun je goed zien hoe je lichaam reageert op de verschillende activiteiten. De app werkt goed. Je geschiedenis, snelheid en afstand worden keurig bijgehouden. En een stem zal je vertellen over je voortgang. Via de app kun je ook je muziek bedienen en voorgeprogrammeerde oefeningen starten. Met een druk op de knop kun je een engelstalige stem je hartslag op laten noemen. Ik ben in elk geval blij om bevestigt te zien dat mijn hartritme gezond is (zo tussen de 60 en 100 slagen per minuut).

Kwaliteit
De kwaliteit van dit product is zeer hoog. De gebruikte materialen zijn stevig en de oortelefoons voelen erg degelijk aan. In een eerder review spraken we over de Jabra Rox. Dit is ook een draadloze oortelefoon, ook voorzien van extra oorgels en Earwings. De Rox zat lekker in mijn oren, maar ik moet eerlijk bekennen dat de Sport Pulse nog veel comfortabeler in m’n oren zit. Ook zitten ze veel steviger, waardoor het bijna niet zal gebeuren dat ze uit je oren vallen. Bovendien kun je de bedrading bij elkaar binden met een speciaal clipje. Hierdoor zit het snoer niet in de weg tijdens het sporten.

Jabra-Sport-Pulse-Review-1

Via Bluetooth kan er via je telefoon, verbinding gemaakt worden met de Jabra Sport Pulse. Ook via NFC kan eenvoudig een verbinding tot stand gebracht worden. Daarna is het simpelweg op de play-knop drukken en je kunt gaan genieten van je muziek. De geluidskwaliteit is weer van topniveau. Al lijkt het wat van minder hoge kwaliteit te zijn in vergelijking met de Jabra Rox. Er is ook geen strakke sluiting tussen de oorgel en je gehooringang, waardoor er meer omgevingsgeluid te horen is dan je zou verwachten. Bij een stevige workout kunnen de oordopjes wat losser gaan zitten, waardoor vanzelfsprekend ook de geluidskwaliteit daalt. Bij het aandrukken van de oordopjes kan de hartritme-sensor even wegvallen.

Jabra-Sport-Pulse-Review-4

De batterij gaat tussen de 4 á 5 uur mee. Dat is niet erg lang, maar aangezien je de Sport Pulse tijdens het sporten gebruikt, lijk mij dit meer dan genoeg. En als klap op de vuurpijl is de Sport Pulse ook nog water-, stof-, en schokbestendig.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De Jabra Sport Pulse doet waarvoor ie is gemaakt. De knoppen werken goed en ook de hartritme-sensor functioneert vrij nauwkeurig. De extra accessoires maken het product compleet. Dankzij de Sport Life app kun je je muziek bedienen en je hartritme in de gaten houden, terwijl je traint. Voor de hoge prijs had de batterijduur misschien wat hoger gemogen, maar voor tijdens het trainen gaat de Sport Pulse lang genoeg mee. Deze oortelefoon is van hoge kwaliteit en is voor binnen en buiten zeer geschikt. Wie weet komt er in de toekomst een nieuwe versie van dit product, met nog meer sensoren om je gezondheid te meten. Vooralsnog doet de Jabra Sport Pulse nu precies wat veel mensen zo hard nodig hebben; mensen stimuleren meer te bewegen en gezonder te leven.

Voordelen

 • goede bouwkwaliteit
 • goed geluid
 • handige opbergetui
 • ingebouwde hartritme-sensor
 • oorgels en Earwings maken het product compleet
 • oortelefoon ligt zeer comfortabel in de oren
 • eenvoudige bediening
 • schok-, water-, en stofbestendig

Nadelen

 • prijzig
 • hartritme-sensor is wat gevoelig
 • niet al te lange batterijduur

Prijs: +/- €200,- 

Meer info: Jabra Sport Pulse info-pagina

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *