Het Nieuwe Paradepaardje Van Samsung

Samsung-Galaxy-S6Afgelopen zondag introduceerde Samsung op het Mobile World Congress haar nieuwe paradepaardje: de Samsung Galaxy S6. En deze highend smartphone kwam niet alleen, hij bracht ook zijn luxeuze broertje mee, de Samsung Galaxy S6 Edge.

Het nieuwe Galaxy model is zowel van binnen als van buiten vernieuwd. Het meest opvallende is het strakke design waarbij gebruik is gemaakt van glas en metaal. Zowel de voor- als de achterkant van de Samsung S6 is voorzien van Gorilla Glass: een oersterke, onbreekbare glassoort. Het toestel heeft een 5,1 inch Quad HD super AMOLED display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Selfies kunnen worden gemaakt met de 5-megapixel camera aan de voorkant van het toestel, de achterkant heeft een 16-megapixel camera.

Ongekende snelheid
Ook qua snelheid is de Samsung S6 er op vooruit gegaan, de smartphone wordt aangedreven door een 64-bit Exynos octacore processor. Deze processor wordt ondersteund door 3GB aan werkgeheugen en de smartphone is verkrijgbaar met 32, 64 of 128 gigabyte interne opslagcapaciteit.
De Samsung Galaxy S6 loopt op Android 5.0 (Lollipop) met de nieuwste versie van TouchWiz. De smartphone kan draadloos worden opgeladen met de compatible laadpad maar is uiteraard ook nog op te laden met de normale oplader. Het opladen gaat ook nog eens supersnel, het ‘fast charging’ systeem zorgt er volgens Samsung voor dat de telefoon in 10 minuten genoeg opgeladen is zodat je er weer 4 uur mee vooruit kunt.

De Samsung Galaxy S6 is verkrijgbaar in de kleuren White Pearl, Black Sapphire en Gold Platinum. De Samsung Galaxy S6 Edge is daarnaast ook verkrijgbaar in Blue Topaz en Green Emerald.

Samsung-Galaxy-S6-Edge

De Samsung Galaxy S6 Edge
Er zit niet veel verschil tussen de S6 en de S6 Edge. De Samsung Galaxy S6 Edge heeft een scherm dat aan beide zijkanten afloopt. Swipe aan de zijkant van het toestel door je favoriete contactpersoon om hen direct te bellen. Het is ook mogelijk om deze contactpersonen een kleur te geven zodat je aan de zijkant van de S6 Edge direct ziet wie er belt.

De Samsung S6 is verder nog uitgerust met allerlei handige extra’s zoals de vingerafdrukscanner, Samsung Pay en enkele Health-toepassingen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.