Fairphone 2: Modulaire Smartphone Van Nederlandse Makelij

Fairphone 2De Nederlandse smartphone fabrikant Fairphone heeft zojuist de tweede smartphone geïntroduceerd. De Fairphone 2 is net als zijn voorganger duurzaam, maar is ook gedeeltelijk modulair. Zo kunnen gebruikers zelf zeer makkelijk bepaalde onderdelen vervangen.

Gebruikers van de Fairphone 2 kunnen dankzij de simpele constructie zelf bepaalde onderdelen verwisselen. Zo is het onder andere mogelijk om het scherm, de camera, de luidspreker of USB-poort te vervangen. De processor en het werkgeheugen kunnen niet worden vervangen.

De Fairphone 2 beschikt over een 4,95 inch display met een Full-HD resolutie, een Snapdragon 801-processor, 2GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 8 megapixel camera en een 2420 mAh accu. Ook is er WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, LTE en DualSIM-ondersteuning aanwezig. De smartphone zal bij de lancering draaien op Android 5.1 (Lollipop) met een eigen schil.

Het doel van Fairphone is om producten eerlijk en duurzaam te produceren. Zo zet het bedrijf zich in voor betere werkomstandigheden in fabrieken en wordt er getraceerd waar materialen zoals tin en koper vandaan komen. Fairphone wil dat er grondstoffen worden gehaald uit mijnen in conflictvrije gebieden.

De Fairphone 2 krijgt een adviesprijs mee van €525 en later deze zomer zullen de eerste toestellen worden uitgeleverd.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.