Samsung Introduceert Galaxy S7 En Galaxy S7 Edge

Samsung-Galaxy-S7-en-Galaxy-S7-EdgeSamsung heeft tijdens een deels virtual reality-presentatie op de Mobile World Congress, eindelijk officieel de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge aangekondigd. Deze smartphones hebben veel weg van de voorgangers, maar beschikken over een aantal interessante extra’s.

De Galaxy S7 heeft een 5,1-inch display en de Galaxy S7 Edge heeft een 5,5-inch display. Beide schermen hebben een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Zoals gebruikelijk bij de Galaxy Edge-toestellen zijn de zijkanten van het display afgerond. De behuizing is gemaakt van aluminium en glas, en is iets dikker dan de behuizing van de Galaxy S6 en S6 Edge. Wel is de behuizing stof- en waterdicht (IP68) en steekt de camera minder uit. Ook is er een aansluiting aanwezig voor een microSD-kaart.

Intern vinden we een 2,3GHz Exynos octa-core chip van Samsung, 4GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 5 megapixel selfie-camera en een 12 megapixels camera met een groter diafragma en grotere pixels. Dit moet de kwaliteit van de foto’s verbeteren. Ook kan de camera meer licht opvangen in donkere omgevingen en werkt de focus veel sneller.

Verder is de accu aanzienlijk groter dan de accu in de Galaxy S6 (2.550 mAh) en Galaxy S6 Edge+ (3.000 mAh). Zo beschikt de Galaxy S7 over een 3.000 mAh accu en de Galaxy S7 Edge over een 3.600 mAh accu. Ook kunnen de accu’s draadloos worden opgeladen en dit gaat sneller dan bij de voorgangers, aldus Samsung.

In de verpakking van Samsung’s nieuwe toestellen zit ook een speciale kabel, waarmee bestanden van je oude smartphone gemakkelijk kunnen worden overgezet naar je nieuwe Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge.

Beide toestellen draaien op Android 6.0.1 (Marshmallow) met de Samsung TouchWiz interface en zullen vanaf 11 maart in Nederland in de winkels liggen. De Galaxy S7 krijgt een adviesprijs mee van 699 euro en de Galaxy S7 Edge kost 799 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.