Robin: Smartphone Met 100GB Cloud-opslagruimte

cloud-telefoon Nextbit RobinDe nieuwe smartphonefabrikant Nextbit heeft een smartphone aangekondigd die moet voorkomen dat je te weinig opslagruimte hebt voor je bestanden. Gebruikers van de zogeheten Robin-smartphone krijgen namelijk 100GB cloud-opslagruimte.

Nextbit is een nieuw bedrijf dat is opgericht door ex-Google topmensen Tom Moss en Mike Chan, en ex-HTC topman Scott Croyle. Vorige maand introduceerde de fabrikant al een smartphone die steeds sneller gaat presteren naarmate de gebruiker het toestel langer gebruikt. Deze week kondigt de fabrikant via de crowdfunding website Kickstarter een smartphone aan die naast 32GB aan opslaggeheugen ook over 100 GB aan opslag in de cloud beschikt.

Nextbit Robin

Robin zal niet alleen foto’s en video’s, maar ook applicaties online opslaan. De smartphone kijkt naar het gedrag van de gebruiker om te bepalen welke applicaties op de telefoon moeten blijven staan en welke online moeten worden opgeslagen. Zo zullen applicaties die niet vaak worden gebruikt in de cloud worden geplaatst terwijl veel gebruikte applicaties op de smartphone blijven staan.

Robin beschikt verder over een 5,2-inch display met een Full HD-resolutie, een Snapdragon 808 processor, 3GB werkgeheugen, een 13 megapixel camera, een 2680 mAh accu, een NFC-chip en een usb type c-poort.

Nextbit hoopt via de crowdfunding pagina minimaal 500.000 dollar op te halen. Dit doel heeft het bedrijf binnen een dag al bereikt. De Robin-smartphone zal uiteindelijk voor 399 dollar (ongeveer 365 euro) op de markt verschijnen. Mensen die het crowdfunding-project steunen kunnen de smartphone goedkoper kopen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.