Apple Introduceert iPhone 6S en iPhone 6S Plus

iPhone 6S - iPhone 6S PlusApple heeft zojuist de iPhone 6S en de 6S Plus aangekondigd. De S-variant van de iPhone is altijd een kleine update ten opzicht van de vorige iPhone, met dit jaar als grootste toevoegen de zogeheten 3D Touch.

Qua design ziet de iPhone 6S er precies het zelfde uit als de iPone 6. Wel is de achterkant en het display van de iPhone 6S sterker dan zijn voorganger, waardoor de smartphone minder snel ombuigt of krassen achterlaat.

De belangrijkste nieuwe functie is 3D Touch. Dit is de zelfde functie die we ook terug zien in de Huawei Mate S. Het scherm kan namelijk voelen hoe hard je op het scherm drukt, waardoor hard en zacht drukken verschillende opties geeft. Zo krijg je bijvoorbeeld vier verschillende opties te zien als je hard op de camera-icoon drukt. “Maak een selfie“, “Neem een video op“, “Neem een slowmotionvideo op” en “Maak een foto“.

Ook de Mail-app maakt handig gebruik van 3D Touch. Door hard op een mail te klikken krijg je het bericht te zien in een popup, zonder dat het bericht ook daadwerkelijk wordt geopend. Door nog harder op het scherm te drukken open je de mail volledig.

Intern zien we geen hele grote verandering. Zo beschikt de nieuwe iPhone over een 4,7-inch of 5,5-inch display met een resolutie van 1334 x 750 of 1920 x 1080 pixels, een Apple A9-processor, een 12 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig en is er keuze uit 16GB, 64GB en 128GB opslagruimte. De iPhone 6S heeft een dikte van 7,1mm en de iPhone 6S Plus een dikte van 7,3mm.

De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zijn vanaf 12 september voor te bestellen. Vanaf 25 september zullen ze in de eerste winkels verschijnen. Wanneer de nieuwe iPhone in Nederland verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.

Update: Een iPhone 6S of iPhone 6 abonnement afsluiten is vanaf nu mogelijk in Nederland.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.