‘Zware Concurrentie Zorgt Voor Lagere Prijs Samsung Galaxy S7’

Samsung-Galaxy-S7Volgens de Chinese analist Pan Jiutang zal de Galaxy S7, die waarschijnlijk op 21 februari zal worden aangekondigd, een lagere adviesprijs krijgen dan de Galaxy S6. Zware concurrentie is volgens Jiutang de oorzaak van de prijsverlaging.

Doordat er steeds meer betaalbare high-end Android-smartphones worden gelanceerd, heeft Samsung moeite zijn dure en relatief winstgevende vlaggenschepen te verkopen aan de consument. Hoewel de Galaxy S6 en S6 Edge vele miljoenen keren over de toonbank zijn gegaan, werden de beoogde verkoopcijfers niet gehaald. Het Koreaanse bedrijf zag de iPhone in dezelfde periode bovendien wel een nieuw verkooprecord neerzetten. De prijs van de Galaxy S7 wordt verlaagd om het tij te keren.

Een lagere prijs zou volgens Jiutang overigens niet betekenen dat het toestel wat betreft specificaties minder indrukwekkend zal zijn dan dan de Samsung Galaxy S6. Samsung heeft met de S6 Edge Plus variant gekozen voor een meer high-end toestel die voor € 719 verkrijgbaar is, terwijl de Samsung Galaxy S6 met een prijs van € 522 als los toestel een stuk toegankelijker is voor de consument. De verwachting is dan ook dat we een zelfde concept ook terug zullen zien bij de nieuwe S7 modellen. De Galaxy S7 zal net zoals zijn voorgangers beschikken over de nieuwste hardware, waaronder een display dat harde en zachte drukken kan onderscheiden en een Snapdragon 820- of Exynos 8890-processor.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Arie schreef:

    Dus mindere specs voor een lagere prijs maar wel high end willen zijn. Ik snap best dat er verdiend moet worden maar volgens mij Is heel veel maal een klein beetje nog steeds meer dan te weinig toestellen voor een hoge prijs. Als de specs tegen gaan vallen zal de verkoop ook wel tegen gaan vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.