Groot Gedeelte Jongeren Verslaafd Aan Social Media

smartphone-verslavingUit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 1 op de 6 jongeren verslaafd is aan social media. Vooral meisjes hebben hier last van. Toch geven jongeren aan dat persoonlijk contact belangrijker is dan contact via social media.

Maar liefst 6 op de 10 meisjes geeft aan een goed gevoel te krijgen als hun berichten geliket, geretweet of gedeeld worden. Bij jongens is dat minder dan de helft. Ook blijkt uit het onderzoek dat meisjes het vervelender vinden dan jongens als ze niet online kunnen gaan. Ook voelen meisjes zich beter als ze veel contacten hebben.

social-media-jongeren

Gelukkig geven de meeste jongeren wel aan dat persoonlijk contact belangrijker is dan contact via social media. Social media is wel een ideale tool om in contact te blijven met vrienden die ver weg wonen, maar social media heeft vaak een negatieve invloed. Zo slapen veel jongeren ’s nachts slechter en kunnen ze zich slechter concentreren, wat weer invloed heeft op hun cijfers op school. Een aantal jongeren geeft zelfs aan dat het contact met vrienden en familie minder is door het gebruik van social media.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.