“Magic Slot” Maakt LG G5 Modulaire Smartphone

LG-logoIn december doken voor het eerste geruchten op over de Magic Slot die aanwezig zal zijn op de LG G5. Deze aansluiting moet het mogelijk maken om extra hardware aan te sluiten, maar veel details waren tot vandaag nog niet gelekt.

Dankzij de bekende lekker Evan Blass is op VentureBeat meer informatie verschenen over de mogelijkheden van de Magic Slot. Op deze aansluiting kunnen namelijk aanvullende hardwaremodules, zoals een cameramodule of een audiomodule, aangesloten worden. Hiervoor werk LG samen met verschillende hardware partners waaronder audiomerk Bang & Olufsen.

Bang & Olufsen heeft volgens de berichten een zogenaamde ‘DAC’ module voor de LG G5 ontwikkeld. Deze module is een alternatief voor de audioprocessor in de LG G5 en zet het digitale audiosignaal van de LG G5 om naar een analoog signaal. Hierdoor zal naar verwachting een aanzienlijk hogere geluidskwaliteit worden geleverd, waardoor je met de LG G5 grote audio installaties kunt aansturen.

Een andere module die kan worden aangesloten op de Magic Slot is de “camera grip”. Deze module kan je op de achterzijde van de LG G5 klikken en is voorzien van een extra accu en enkele knoppen om de camera mee te bedienen. Door samen te werken met verschillende partners zullen er naar verwachting nog meer modules op de markt verschijnen.

LG G5 Magic Slot

LG zal de LG G5 naar verwachting komende zondag om 2 uur officieel presenteren. Dan kunnen we met zekerheid zeggen of de smartphone inderdaad is voorzien van een speciale aansluiting voor extra hardware-modules, of dat alle geruchten het bij het foute eind hebben.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.