“Nieuwe HTC Nexus-smartphone Krijgt 3D-touch”

Huawei Mate S force touchVolgens de laatste geruchten zal de Taiwanese fabrikant HTC de nieuwe Nexus-smartphone ontwikkelen. Dit toestel zal worden voorzien van een drukgevoelig scherm, aldus een bericht op Weibo.

HTC zal dit jaar vermoedelijk de ontwikkelingen van één van de Nexus-toestellen op zich nemen. Dit toestel zal worden voorzien van een drukgevoelig scherm, een techniek die door Huawei ‘Force Touch’ en door Apple ‘3D-touch’ wordt genoemd. Deze techniek maakt het mogelijk om andere functies te activeren door harder op het scherm te drukken. Andere fabrikanten die een dergelijke techniek in aankomende toestellen zullen verwerken zijn ZTE, Meizu, Xiaomi en Vivo.

De nieuwe Nexus-toestellen worden doorgaans tegelijkertijd gelanceerd met de nieuwste versie van Android. Android N zal daarom ook vermoedelijk standaard-support hebben voor drukgevoelige schermen. Als dit inderdaad het geval is zal deze techniek hoogstwaarschijnlijk zeer snel in veel andere toestellen worden verwerkt. Dit was namelijk ook het geval bij de vingerafdrukscanners.

Specificaties van de nieuwe HTC Nexus en details van Android N zijn nog niet bekend, dus momenteel moeten we nog genoegen nemen met geruchten. Zodra de lancering dichterbij komt zal waarschijnlijk meer betrouwbare informatie beschikbaar zijn.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.