“Sony Werkt Aan Xperia X Premium Met 4K-resolutie”

Sony-Xperia-XTijdens het Mobile World Congress introduceerde de Japanse fabrikant Sony de nieuwe Xperia X-lijn. Sony presenteerde toen drie verschillende toestellen, maar volgens de laatste berichten is een vierde smartphone onderweg. Dit toestel krijgt de naam Xperia X Premium.

De resolutie van een smartphonescherm staat nogal ter discussie, want op normale afstand zul je met het blote oog meer dan 300 pixels per inch niet waarnemen. Dit is ook de reden waarom sommige fabrikanten, zoals Huawei en Sony, vasthouden aan een Full HD-resolutie terwijl andere fabrikanten toch de hogere QHD-resolutie gebruiken.

Toch maakt Sony soms een uitzondering, aangezien de fabrikant vorig jaar de Sony Xperia Z5 Premium presenteerde. Dit toestel beschikt namelijk over een scherm met 4K-resolutie. Mogelijk wil Sony toestellen met hogere resolutie op de markt brengen, omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van Virtual Reality-brillen. In dit geval zijn meer pixels wel weer belangrijk, omdat de afstand tussen ogen en scherm dan een stuk kleiner is.

De laatste geruchten spreken over een nieuw toestel met de naam Xperia X Premium. Als de geruchten kloppen krijgt dit toestel een 5,5-inch display met 4K-resolutie en HDR-technologie. HDR staat voor ‘High Dynamic Range’ en begint sinds kort de televisiemarkt te veroveren. Met HDR kan een scherm een hogere helderheid bereiken. Ter vergelijking, de Galaxy S7 heeft een helderheid van 855cd/m2, terwijl de Xperia X Premium volgens de geruchten een helderheid van 1300 cd/m2 kan halen.

Ook zal de smartphone gebruik maken van een 10bit-scherm, waardoor het aantal kleuren fors zal toenemen. De smartphones van dit moment kunnen maximaal 16,8 miljoen verschillende kleuren tonen, terwijl een 10bit-scherm 1,07 miljard kleuren kan tonen.

De overige specificaties van de Xperia X Premium zijn gelijk aan die van de Xperia X Performance. Zo is er een Qualcomm Snapdragon 820-chip aanwezig, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 23 megapixel camera en een vingerafdrukscanner. De Xperia X-lijn zal deze zomer op de markt verschijnen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.