“Google Komt Dit Jaar Met Eigen Smartphone”

Project Ara Modulaire SmartphoneGoogle wil dit jaar een smartphone op de markt brengen onder de eigen Google-merknaam. Zo schrijft de Britse krant The Telegraph op basis van anonieme bronnen.

Google is de eigenaar van Android, maar het bedrijf maakt zelf geen smartphones. Uiteraard kennen wij de succesvolle Nexus-smartphones die Google jaarlijks introduceert, maar deze worden ontwikkeld door andere fabrikanten zoals HTC, ASUS of Huawei. Volgens de nieuwste geruchten werkt Google echter aan een eigen smartphone-lijn om zo meer grip te krijgen op het zeer gefragmenteerde Android-besturingssysteem. Android is het meest gebruikte besturingssysteem, maar gebruikers blijven vaak steken op een verouderde versie, omdat fabrikanten eerst zelf nog wijzigingen willen doorvoeren voordat ze pas de nieuwste Android-versies uitrollen.

Details over de smartphone zijn niet bekend, maar het is goed mogelijk dat er hier over de modulaire Project Ara-smartphone wordt gesproken. Google werkt al enkele jaren aan dit project en het bedrijf liet eerder weten dat de smartphone in 2017 voor consumenten beschikbaar zal zijn.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.