Meer Details Over Samsung Smart Glow Opgedoken

Samsung Smart Glow notificatie LEDEerder schreven we dat de aankomende Galaxy J2 volgens de geruchten beschikt over een notificatie-LED-ring om de camera aan de achterzijde. Over deze notificatie-ring, of Samsung Smart Glow, is nu meer informatie opgedoken.

Een notificatielampje op een smartphone is erg belangrijk, want zo kun je van een afstandje zien of je een berichtje hebt ontvangen. Afhankelijk van wat voor soort notificatie je hebt ontvangen kan de verlichting van dit LED-lampje op sommige smartphones ook van kleur veranderen. Met Samsung Smart Glow wil de Zuid-Koreaanse fabrikant dit allemaal nog duidelijker maken.

Smart Glow is een LED-ring om de camera aan de achterzijde van de Galaxy J2. Deze kan oplichten als er bijvoorbeeld een notificatie binnenkomt. Meer details over deze functie zijn nu opgedoken. Zo zijn er in het begin drie functies aanwezig: priority alerts, usage alerts en selfie assistant. Met priority alerts kan je een kleur toebedelen aan een persoon, waardoor je gelijk kunt zien van wie je een gemist oproep hebt ontvangen. Met usage alerts kan de ring oplichten bij bijvoorbeeld een bijna lege accu. De selfie assistant zorgt er voor dat de led-verlichting blauw oplicht zodra een gezicht wordt gedetecteerd. Twee seconden later zal een foto worden gemaakt.

Samsung Smart Glow

Naast de drie “basis-functies” werkt Samsung aan nog diepere integratie. Zo werkt het bedrijf onder andere aan Weather Ring en Health Ring. Zo kan de gebruiker de smartphone schudden, waarna de ring door middel van de juiste kleur aangeeft wat voor weer het is.

Welke smartphones uiteindelijk worden voorzien van de nieuwe Smart Glow is niet bekend. De Galaxy J2 is volgens de geruchten in ieder geval één van deze toestellen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *