Ontwikkelaar Installeert Android 6.0 Op Lumia-smartphones

Nokia Lumia 520Een ontwikkelaar heeft het voor elkaar gekregen om Android 6.0 (Marshmallow) te installeren op Lumia-smartphones. Deze toestellen draaien normaal op het Windows Mobile-besturingssysteem van Microsoft.

Zowel de Lumia 520 en 525 draaien op Windows Mobile. Voor velen een reden om de smartphone wel of niet te kopen. Ben je een beetje handig en wil je graag Android op je Lumia-toestel dan is het echter mogelijk om de smartphone te flashes naar Android 6.0.

Een ontwikkelaar op het XDA-developer forum heeft het voor elkaar gekregen om CyanogenMod 13.0 op beide Lumia-toestellen te installeren. CyanogenMod 13.0 is gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow. De smartphones zijn echter nog niet ideaal voor dagelijks gebruik, omdat bepaalde dingen zoals WiFi en het geluid nog niet ideaal werken.

Momenteel moet je erg handig zijn om de smartphones zelf te flashes naar Android, maar de ontwikkelaar zegt te werken aan een simpele manier om de software te installeren, zodat ook het grote publiek dit eenvoudig kan doen. De ontwikkelaar verwacht dit weekend de “installer” al af te ronden en beschikbaar te maken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.