Nokia Verkoopt Meer Smartphones Dan Sony, HTC En Google

Nokia 6 2018Nokia heeft een goed kwartaal achter de rug. In het vierde kwartaal van 2017 heeft HMD Global, de fabrikant verantwoordelijk voor de Nokia-smartphones, maar liefst 4,4 miljoen Nokia-toestellen verkocht. Dat is meer dan fabrikanten als Sony, HTC en Google.

Nokia was ooit de grootste speler op de mobiele markt, maar sinds de komst van de smartphone ging het alleen maar bergafwaarts. Het ging zelfs zo slecht dat Nokia de mobiele tak verkocht aan Microsoft, waarna HMD Global een paar jaar later de mobiele tak weer overnam van Microsoft. Sinds HMD Global de rechten van de Nokia-merknaam in handen heeft zijn er veel verschillende smartphones in de budget, mid-range en high-end categorieën op de markt gebracht.

De tactiek van HMD Global, om veel smartphones in een korte tijd op de markt te brengen, lijkt succesvol. Ook de zeer snelle uitrol van Android-updates legt het bedrijf geen windeieren. Zo zijn er in het vierde kwartaal van 2017 volgens analist Neil Shah 4,4 miljoen Nokia-smartphones verkocht. Daarmee doet Nokia het beter dan Sony, HTC, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad en ASUS. In het derde kwartaal van 2017 verkocht Nokia nog 2,8 miljoen toestellen.

Neil Shah nokia

Tijdens de Mobile World Congress eind deze maand zal HMD Global verschillende nieuwe Nokia-smartphones introduceren. Waaronder de Nokia 7 Plus, de Nokia 9, en een Nokia 3310 met 4G-ondersteuning. Ook krijgen we de Nokia 6 (2018) voor de wereldwijde uitrol te zien.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.