Android-smartphones Van Nokia Komen Begin 2017

nokiaIn het begin van 2017 komen er weer smartphones op de markt van de Finse fabrikant Nokia. Deze toestellen draaien niet op Windows Mobile, maar op het Android-besturingssysteem.

Nokia maakt nog actief mobieltjes zonder smartphone-functies, ook wel “feature phones” genoemd. In ontwikkelingslanden en in Azië is Nokia met deze toestellen erg succesvol. Toch wil de fabrikant weer actief echte smartphones gaan maken.

De smartphones die we in 2017 kunnen verwachten zullen niet door Nokia zelf ontwikkeld worden, maar door HMD Global. Dit is een nieuwe onderneming die toestellen met een licentie van Nokia zal produceren onder de Nokia-merknaam. Over de specificaties en het uiterlijk van de smartphones is nog niks bekend, maar we weten wel dat de toestellen draaien op Android.

Veel mensen hebben de laatste jaren weinig meer gehoord of gezien van Nokia. Toch doet het Finse bedrijf het niet slecht. In het derde kwartaal van 2016 boekte Nokia namelijk een omzet van 5,9 miljard euro. Dit is vooral te danken aan de verkoop van netwerkapparatuur en feature phones.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.