Fitbit Wil Pebble Overnemen

Pebble 2Volgens de laatste geruchten zijn Pebble en Fitbit in gesprek over een mogelijke overname. Fitbit zou Pebble voor een ‘beperkt bedrag’ willen overnemen.

Dankzij een zeer succesvol kickstarter-project wist Pebble in 2012 voor het eerst een smartwatch in grote aantallen te verkopen. In de jaren die daarop volgden heeft Pebble meerdere smartwatches uitgebracht die onder andere allemaal een lange accuduur hebben. Dit is mede te danken aan de gebruikte e-ink-schermen.

De laatste tijd gaat het echter niet zo goed met Pebble. Zo heeft het bedrijf 25 procent van het personeel ontslagen en gaf de CEO van het bedrijf aan dat er strakke budgetten waren. Pebble is daarom opzoek naar een nieuwe koper, en Fitbit lijkt interesse te hebben.

Fitbit verkoopt vooral activitytrackers en is één van de grootste spelers op de wearable-markt. Met de overname van Pebble wil Fitbit volgens de berichten de techniek en het besturingssysteem erachter gaan gebruiken. Vervolgens zou het merk Pebble volledig uitgefaseerd worden. Als deze berichten kloppen is dat zeer slecht nieuws voor Pebble-eigenaren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.