Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ Officieel Aangekondigd

Samsung-Galaxy-S8-promoSamsung heeft de Galaxy S8 en Galaxy S8+ zojuist officieel aangekondigd. De smartphones met zeer dunne bezels zijn vanaf 20 april verkrijgbaar. Naast de nieuwe smartphones heeft Samsung ook enkele interessante accessoires gepresenteerd.

De Samsung Galaxy S8 beschikt over een Exynos 8895-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 12 megapixel dual-camera aan de achterkant, een 8 megapixel camera met autofocus aan de voorkant, een waterdichte behuizing (IP68), een USB C-aansluiting en een irisscanner. Met deze scanner kan de smartphone niet alleen de ogen, maar ook het gezicht van de gebruiker herkennen.

De Galaxy S8 beschikt over een 5,8-inch Super AMOLED Edge-display met een Quad HD-resolutie en een 3000mAh accu. De Galaxy S8+ beschikt over een 6,2-inch Edge-display 3500mAh accu. Beide schermen hebben een beeldverhouding van 18,5:9 en de accu’s kunnen draadloos worden opgeladen. Samsung heeft tijdens de presentatie ook de Fast Charge draadloze oplader gepresenteerd.

wireless-charger-Galaxy-S8

De nieuwe smartphones van Samsung worden standaard geleverd met een AKG-headset. Deze oordopjes hebben los een waarde van 99 euro.

Bixby
De Galaxy S8 is ook voorzien van een eigen slimme assistent, genaamd Bixby. Bixby bestaat uit vier onderdelen, die allemaal een taak hebben om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Zo zorgt Bixby Vision ervoor dat voorwerpen in foto’s herkend kunnen worden. Bixby Voice werkt als spraakherkenning. Bixby Home is te vergelijken met Google Home, waarbij allerlei relevante informatie zal worden getoond. Als laatste is Bixby Reminder toegevoegd om te helpen bij het onthouden van bepaalde taken of acties.

Accessoires
Samsung heeft ook enkele accessoires aangekondigd, waaronder een vernieuwde Gear 360. De Gear 360 (2017) is een 360-graden camera die kleiner is dan zijn voorganger en in 4K video’s kan opnemen. Ook is het mogelijk om direct live te streamen.

Gear-360-(2017)

Een andere unieke accessoire is de Samsung DeX. Met deze dock is het mogelijk om je Galaxy S8 te verbinden met een beeldscherm, waarna de smartphone is te gebruiken als volwaardige pc. Zo hoef je de Galaxy S8 alleen maar op de Samsung DeX te plaatsen, waarna de desktopinterface op de monitor zal worden getoond. Deze interface heeft volledige ondersteuning voor de muis en toetsenbord, waardoor je onder andere bestanden naar je email kunt slepen.

Samsung-DeX

Prijs
Een pre-order voor de Galaxy S8 en de Galaxy S8+ is vanaf vandaag te plaatsen. De Galaxy S8 kost €799,- en de Galaxy S8+ kost €899,-. De pre-orders worden geleverd op 20 april. De smartphones komen op 28 april in de winkels te liggen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.