Nexus en Pixel-toestellen Last Van Niet Werkende Vingerafdrukscanner

vingerafdrukscanner-Nexus-5X-Nexus-6PEen aantal weken geleden is Google begonnen met de uitrol van Android 7.1.2. Deze update moet onder andere enkele bugs oplossen, maar verschillende gebruikers klagen na de installatie van de nieuwste update over een niet werkende vingerafdrukscanner.

De meldingen komen binnen van mensen met een Nexus 5X, Nexus 6P en beide Pixels-toestellen. Naast een vingerafdrukscanner die niet altijd functioneerd is het bij sommige mensen ook niet meer mogelijk om een nieuwe vingerafdruk te registreren.

Google rolde de stabiele versie van Android 7.1.2 op 3 april uit. De update brengt onder andere de beveiligingspatch van april en ondersteuning voor veeggebaren op de vingerafdrukscanner met zich mee. Ook is de update voorzien van een aantal bugfixes en komen er meldingen als er apps zijn die te veel accu gebruiken.

Nexus Pixel vingerafdrukscanner problemen

De update pakt helaas niet voor iedereen goed uit. Het ontgrendelen via de vingerafdrukscanner werkt niet meer bij iedereen. Het weghalen van de geregistreerde vingerafdrukken om ze vervolgens opnieuw toe te voegen werkt ook niet bij iedereen. Sommige gebruikers melden zelfs dat de instellingen voor de vingerafdrukscanner volledig zijn verdwenen. Het is nog niet bekend hoe dit probleem kan worden opgelost.

Google heeft laten weten te kijken naar het probleem. Vermoedelijk zal Google snel weer een update uitrollen die dit probleem oplost.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.