Samsung Galaxy S8-gebruikers Ervaren Rode Gloed Op Beeldscherm

Samsung Galaxy S8Samsung is in thuisland Zuid-Korea al gestart met het leveren van de Galaxy S8. Helaas blijkt nu dat verschillende klanten een rode gloed op het beeldscherm hebben.

De eerste pre-orders van de Galaxy S8 en S8+ komen nu bij de klanten binnen. Zoals we op de bovenstaande afbeelding kunnen zien, ervaren een aantal eigenaren echter een rode gloed op het beeldscherm. Volgens een woordvoerder van Samsung kan dit probleem eenvoudig worden verholpen door de kleurweergave van het beeldscherm te optimaliseren via het instellingenmenu. Een aantal gebruikers laten in een reactie daarop weten dat hun scherm al is geoptimaliseerd.

Bij aanhoudende problemen verwijst Samsung klanten door naar een Samsung servicecenter. Verschillende gebruikers beweren via deze weg een vervangende Galaxy S8 te hebben ontvangen. Samsung geeft in ieder geval aan dat de rode gloed makkelijk te verhelpen is door een sofware-update.

AMOLED vs LCD
De kans op een probleem met kleurbalans is bij een AMOLED-scherm groter dan bij een LCD-scherm. Een LCD-scherm maakt namelijk gebruik van drie subpixels, rood, groen en blauw, terwijl een AMOLED-scherm gebruik maakt van twee subpixels, rood-groen en blauw-groen. Omdat er bij een AMOLED-scherm gebruik gemaakt wordt van twee keer groen is de kans op een probleem met kleurbalans groter.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Jacs schreef:

    Hier een S8 met defecte camera….toestel moet terug op omslachtige manier…omruilen niet van toepassing.
    Terugsturen en na controle binnen 3 weken nieuw toestel…..SAMSUNG BEDANKT VOOR DEZE KLOTENSERVICE EN INFERIEUR PRODUCT!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.