“Samsung Galaxy S9 Krijgt ‘Environmental Sensor’ Om Luchtkwaliteit Te Meten”

Samsung LogoGeruchten over de Galaxy S9 duiken steeds vaker op en volgens de laatste berichten krijgt Samsung’s aankomende vlaggenschip een zogeheten “Environmental sensor”. Hiermee kan de smartphone schadelijke deeltjes in de lucht detecteren en de gebruiker waarschuwen voor luchtvervuiling.

Samsung heeft onlangs in Zuid-Korea een patent aangevraagd voor een environmental sensor die in een smartphone kan worden verwerkt. De sensor kan verschillende deeltjes in de lucht meten en aan de hand hiervan de luchtkwaliteit beoordelen.

Dergelijke sensoren zijn niet nieuw, maar doorgaans wel behoorlijk groot. Een environmental sensor die zo klein is dat die in een smartphone past is meestal niet echt accuraat. Samsung zou dus flink wat werk moeten verrichten om een kleine en accurate environmental sensor te ontwikkelen.

Als we naar het patent kijken zien we dat de sensor van Samsung een stuk platter is dan gebruikelijk. De sensor zou geplaatst worden in een onderliggende laag van het scherm, maar het is onduidelijk hoe de sensor lucht krijgt om te beoordelen.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.