Samsung Gaat 157 Ton Metalen Uit Note 7 Recyclen

Galaxy-Note-7Samsung heeft miljoenen Galaxy Note 7-toestellen teruggeroepen vanwege gevaarlijke accuproblemen. Een gedeelte van deze toestellen heeft Samsung aangepast en opnieuw op de markt gebracht, onder de naam Galaxy Note FE. De overige toestellen worden uit elkaar gehaald om in totaal maar liefst 157 ton zeldzame metalen te recyclen. Dit heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf aangekondigd.

Samsung heeft miljoenen Galaxy Note 7-toestellen in haar bezit, maar deze zijn niet veilig genoeg om te verkopen. Een percentage van deze toestellen heeft Samsung aangepast en op de markt gebracht onder de naam Galaxy Note FE, maar de overige toestellen zijn onverkoopbaar. Daarom heeft Samsung nu besloten om de zeldzame metalen uit de toestellen te halen om de impact op het milieu te beperken.

In een aankondiging laat het bedrijf weten ook andere onderdelen van de Note 7, zoals de OLED-schermen, geheugen-chips en camera-modules, te gaan hergebruiken. Deze onderdelen kunnen worden gebruikt in andere smartphones of voor het repareren van kapotte toestellen. Samsung kan op deze manier kosten besparen en de impact op het milieu beperken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.