Netflix In HD-formaat Speelt Niet Af Op OnePlus 5(T)

OnePlus-5T-headerDe OnePlus 5 en de OnePlus 5T zijn niet in staat om video’s op Netflix in HD-formaat af te spelen. De toestellen van de Chinese fabrikant beschikken namelijk niet over de juiste bevoegdheden in het DRM-systeem. OnePlus heeft aangegeven dat het bedrijf werkt aan een oplossing.

Gebruikers van de nieuwste OnePlus-smartphones kunnen geen films en series in HD-formaat afspelen in de Netflix-app. OnePlus werkt aan een update die dit “probleem” zal oplossen. Hetzelfde probleem komt ook voor op de OnePlus 3 en OnePlus 3T, maar OnePlus heeft niets gezegd over deze toestellen. De kans is dus groot dat de OnePlus 3(T) niet naar het geschikte DRM-niveau zal worden getild.

Het Digital Rights Management (DRM) is een systeem dat materiaal beheerd waar rechten op zitten. Google regelt deze rechten op allerlei soorten toestellen met Google Widevine. Het systeem heeft drie verschillende veiligheidsniveaus. Eén is het hoogst en drie is het laagste niveau. De toestellen van OnePlus hebben op dit moment niveau drie. Het niveau heeft onder andere effect op de maximale kwaliteit van beeldmateriaal op Netflix.

OnePlus heeft aangegeven dat het bedrijf de software van de OnePlus 5 en 5T zal aanpassen, zodat het kijken van films in 1920 x 1080 pixels mogelijk is.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.