Dit Zijn De Nieuwe Functies In Android 8.0 Oreo Voor OnePlus 5T

OnePlus-5TOnePlus heeft eerder deze maand de eerste bèta van OxygenOS 5.0 uitgerold naar de OnePlus 5T. OxygenOS 5.0 is gebaseerd op Android 8.0 (Oreo) en brengt verschillende interessante functies en verbeteringen met zich mee. OxygenOS 5.0 beschikt over de standaard functies van Android 8.0, maar OnePlus heeft zelf ook wat wijzingen aangebracht. Hieronder hebben wij ze even op een rijtje gezet.

Nieuwe interface notificatiesysteem
Het nieuwe interface van het notificatiesysteem is één van de eerste aanpassingen die je zult tegenkomen. De nieuwe interace geeft je meer controle over je notificaties. Zo kun je onder andere bepaalde notificaties tijdelijk ‘snoozen’. Ook is Oreo voorzien van notificatiekanalen, waardoor je zelf kunt bepalen welke notificaties iedere app wel of niet mag versturen.

Picture-In-Picture
Picture-In-Picture (PIP) is een belangrijke nieuwe functie die sinds Android Oreo beschikbaar is. PIP is een multi-window-functie waarmee je meerdere apps naast elkaar kunt draaien door het venster van de app te verkleinen. Dit is ideaal voor wanneer je meerdere apps tegelijk wilt gebruiken om te multitasken. Zo kun je bijvoorbeeld notities maken terwijl je naar een video kijkt.

Autofill-functie
Autofill is een andere nieuwe functie die Google heeft toegevoegd aan Android Oreo. De autofill-functie geeft je de optie om je gebruikersnaam en wachtwoord automatisch in te vullen waar dit nodig is. Google geeft je de mogelijkheid om gebruikersnamen te gebruiken die je in Chrome hebt opgeslagen. Om gebruik te maken van deze functie ga je naar ‘Instellingen‘ -> ‘Talen en Invoer‘ -> ‘Service voor automatisch aanvullen‘. Hier selecteer je Google.

Stille-modus voor gamers
Google heeft ook gedacht aan de gamers onder ons. Speciaal voor gamers heeft Google namelijk de functie ‘Speelt, Niet Storen’ geïntroduceerd. Als je deze functie activeert ontvang je geen meldingen van oproepen en notificaties wanneer je een spel aan het spelen bent. Je kunt zelf bepalen bij welke spellen de stille-modus automatisch moet worden geactiveerd.

De bovengenoemde punten zijn de meest noemenswaardige wijzigingen, maar er zijn ook wat kleinere verbeteringen toegevoegd. Zo kun je voortaan in het Quick Settings-menu aangeven welke van de twee SIM-kaarten data mag gebruiken en kun je notificaties van een app openen door een app-icoontje lang ingedrukt te houden. Uiteraard moet OxygenOS 5.0 ook zorgen voor een stabieler systeem met een langere accuduur.

OnePlus 5T
De OnePlus 5T is de vlaggenschip smartphone van OnePlus, die onder andere beschikt over een 6-inch AMOLED-scherm met een 18:9-beeldverhouding en zeer dunne schermranden, een 2,4GHz Qualcomm Snapdragon 835-processor, 6GB of 8GB werkgeheugen, 64GB of 128GB opslagruimte, een dual-camera (17MP + 20MP) met een diafragma van f/1.7 aan de achterkant, een 16 megapixel camera met een diafragma van f/2.0 aan de voorkant en een 3300 mAh accu. De smartphone kost €499,- (6GB + 64GB) of €559,- (8GB + 128GB).

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.